İsrail zulmü önlenmezse, hiçbir insan emniyette olamaz

0

Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde tamamladığı tesislerin 15 Temmuz’da Demokrasi Meydanı’nda toplu açılış töreninde memleketindeki hemşerileriyle bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ordu’ya her gelişinde daha iyi hizmetler verildiğini görmenin mutluluğunu yaşadığını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Ordu’da yıllardır çok güzel hizmetler yapılıyor. Hem merkezi hükümetimizin hem de belediyelerimizin verdiği hizmetler her şeyden övgüyle söz ediliyor. Ordu ilimizde ve ilçelerimizde verilen hizmetlerde emeği geçen dostlarımıza teşekkür ediyorum.” “Evet” dedi.

“Türk milleti olarak iki günü aynı şekilde geçiremeyiz.” Bu ifadeyi kullanan Kurtulmuş, Sultan Alparslan’ın bu toprakları millete vatan olarak açtığı günden bu yana hiçbir günün sevinçle, huzurla, rahatlıkla geçmediğini, hep mücadeleyle, meşakkatle, bir takım tehdit ve meydan okumalarla geçtiğini vurguladı.

Kurtulmuş, tüm bunlara rağmen Türkiye’nin her zaman daha güçlü bir şekilde ileri gittiğini, milletin daha büyük hedeflere doğru ilerlediğini söyledi.

29 Ekim 2023’ü geride bıraktığımızı ve yeni bir dönemin kapılarının aralandığını belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Cumhuriyetimizin birinci yüzyılında çok zorluklar yaşadık. Artık Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılındayız. Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ona yeni hedefler belirleyin.Milletimizin temel özelliklerinden biri de güçlü hedefler koyması ve bu hedeflere ulaşmasıdır.Devam edin” dedi.


“İnsanlık diye bir şey var mı?”

Kurtulmuş, İsrail’in son dönemde dünyanın gözü önünde büyük bir saldırganlıkla Gazze’deki masum ve mazlum halkları katlettiğini, Gazze halkını tarihten silmeye çalıştığını belirterek, şöyle devam etti:


“İnsanlık diye bir şey var mı? Aynı hastanenin etrafına 6 adet bir tonluk bomba atılarak binlerce insan şehit oldu. Bu insanlık trajedisine son verilmesi, bir an önce ateşkesin sağlanması ve bir an önce ateşkes sağlanması için tüm uluslararası platformlarda mücadele ediyoruz. Oraya insani yardım ulaştırmak için, inanın bunu samimiyetle söylüyoruz, diyorum ki, dünyanın her yerinde savaşan Türkiye’dir, Türkiye’nin Cumhurbaşkanıdır, Türk Dışişleri Bakanıdır, Türk bakanlardır, Türk yetkililerdir. yanan bir yürek ve bu soruna çözüm bulmak için tarihi bir sorumluluk duygusu”.


“Birçok insan bu ölüm makinesine ‘dur’ demek için sokaklara döküldü.”

Başta Batılılar olmak üzere pek çok ülkenin, Gazze’deki insanlık trajedisine dün olduğu gibi bilgisayarda veya tiyatro sahnesinde bir savaş oyunu izliyormuşçasına seyirci kaldığını vurgulayan Kurtulmuş, Türkiye’nin bu nedenle titizlikle çalışması gerektiğini söyledi.

Dünyanın birçok ülkesinin başkentlerinde Filistin özgürlük yürüyüşlerine değinen Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Bundan sonra insanlık ‘Yeter. Yeter, bu kadar’ diyecek. “Katil İsrail yönetimi ve Netanyahu hükümeti dünyanın her yerinde kınanıyor. Bu yükselişin, dünya çapındaki bu uyanışın dünyanın geleceği açısından çok önemli bir dönüm noktası olmasını umuyoruz. insanlık uyanıyor. Dünyada din ve ırk fark etmeksizin ‘Yeter artık’ “Bu ölüm makinesine ‘Dur’ demek isteyen, ona destek veren, yöneticilerine karşı çıkan pek çok insan sokaklara çıkıyor” dedi.


“Eninde sonunda insanlık kazanacak”

Türkiye’nin hukukun, insanlığın, vicdanın, 7’den 70’e masum ve mazlum Gazze halkının yanında olduğunu ortaya koyduğunu ve göstermeye devam edeceğini belirten Kurtulmuş, “Sonunda insanlık kazanacak” dedi. dedi.

Hiçbir zulmün sonsuza kadar sürmeyeceğini vurgulayan Kurtulmuş, şöyle konuştu: “Siyonistlere, zulmün süreceğini düşünüyorlarsa dönüp Hitler’in tarihini okumaları gerektiğini hatırlatmak isterim. Zulmün süreceğini düşünüyorlarsa geri dönsünler. Hitler’in hikayesini okuyun, Mussolini’nin hikayesini okuyun, onlara zulmedenler diyecek ki, “Kıyamete kadar dünyaya hükmedeceğiz.” “Hitler’in yeri yok olacak, Netanyahu’nun yeri yok olacak, bu zalimlerin yeri yok olacak.” Beni de uzaklaştır” dedi.

Bu zalim ve despotik iktidara ve ona her alanda destek verenlere karşı mücadeleye devam edeceklerini belirten Kurtulmuş, şöyle konuştu:


“Dünden itibaren TBMM olarak İsrail saldırganlığını destekleyen firmaların Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kullanılan hiçbir ürününü kullanmayacağız ve bundan sonra da satın almayacağız, çöpe atacağız. Aldığımızı çöpe atıyoruz. Ordulu hemşehrilerim, bugünün tespitlerinden biri de sizlerden ricamız, sadece Allah rızası için küfretmenizdir.” “‘Böyle olsun, böyle olsun’ demek yetmez. Bundan sonra bu katliama destek veren firmaların ürünlerini almayacağız, umarım almalarına da izin vermeyiz. “

Konuşmasının ardından tesislerin Ünye ve Fatsa ilçelerine video konferansla bağlanarak hayırlı olmasını dileyen Kurtulmuş, namazın ardından kurdeleyi keserek açılışını yaptı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber