Trump, New York’taki dolandırıcılık davasının son duruşmasında hakimle tartıştı

0

Trump’ın sahada “sahtekar” olarak nitelendirdiği Yargıç Arthur Ergonon’un bomba tehdidi aldığı bildirildi.

REKLAM

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın New York’taki dolandırıcılık davası Perşembe günü kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Eyalet Başsavcısı Lettia James’in bankalardaki net varlığını abarttığı gerekçesiyle Trump’a yaklaşık 370 milyon dolar ceza talep ettiği son oturumda Trump ile yargıç arasında gerginlik yaşandı.

Başsavcı James, para cezasına ek olarak Trump’ın eyaletteki emlak sektöründen ömür boyu men edilmesi çağrısında bulundu. Mahkeme Hakimi Arthur Engoron’un jüri olmama kararını 31 Ocak’ta açıklaması bekleniyor.

Mahkemede ne oldu?

Davanın son duruşmasında “Kendi gündeminiz var. Bir dakikadan fazla dinleyemeyeceğinizi anlıyorum” dedi. Trump herhangi bir yanlış yaptığını reddetti ve siyasi bir cadı avının kurbanı olduğunu tekrarladı.

Daha sonra cebinden çıkardığı bir kağıt parçasını okumaya çalışan Trump, kendisini beraat ettireceğini söyledi.

Trump Kasım ayındaki ifadesinde hatalı gayrimenkul değerlemeleri yaptığını itiraf etmişti. Ancak avukatı Christopher Kise, mali tablolarındaki herhangi bir tutarsızlığın Trump’la iş yapmak ve anlaşmalarından kar elde etmek isteyen kredi verenler için geçerli olmadığını söyledi.

Kise son duruşmada yaptığı açıklamada, iddia edilen manipülasyonun zararsız olduğunu söyledi. Yargıç Engoron bu ifadeye “Zarar olduğuna dair herhangi bir kanıt olmasına gerek yok” diyerek yanıt verdi. o cevapladı.

Kise, siyasi gündem peşinde koşmak için uydurulmuş bir suçlama olarak tanımladığı davayla ilgili olarak “Her zaman basın açıklamaları ve gösterişle ilgiliydi, ancak hiçbir kanıt yoktu” dedi. yorum yaptı.

Hakim “neredeyse” dedi.

Duruşma sırasında sesini yükselten Trump, yargı heyeti başkanı Arthur Engoron’u “sahtekar” olarak nitelendirdi. Yargıç Engoron, Trump’ı uyardığında alaycı bir şekilde “Şok oldum” ifadesiyle karşılık verdi.

Net serveti ve varlıklarının değeriyle ilgili sorularla karşılaşan Trump, serveti, mülklerinin güzelliği ve adalet sistemiyle ilgili şikayetleri hakkında açıkça konuştu.

Daha sonra Yargıç Engoron, Trump’ın avukatına dönerek, “Müvekkilinizi kontrol edebilir misiniz? Bu siyasi bir miting değil. Burası bir mahkeme salonu.” dedi. Şu uyarıda bulundu:

Yargıç Engoron’a bomba tehdidi

Öte yandan son duruşma öncesinde basında, Trump’ın sık sık öfkesinin hedefi olan Yargıç Arthur Engoron’un evine bomba tehdidi aldığı yer alıyordu.

Bir mahkeme sözcüsü, tehdidin kapanış tartışmalarına başkanlık etmesinden saatler önce geldiğini söyleyerek Engoron’un tehditler aldığı yönündeki haberleri doğruladı.

Önemli ABD yetkililerini hedef alan bir dizi olayın sonuncusu olan bu tehdit, Adalet Bakanlığı’nda endişelere yol açıyor.

ABD Başsavcısı Merrick Garland geçen hafta “halka hizmet edenlere yönelik tehditlerde son derece rahatsız edici bir artış” olduğu konusunda uyardı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Garland, FBI ajanlarını, federal yargıçları, başkan adaylarını, Kongre üyelerini, askeri mensupları ve seçim çalışanlarını tehdit etmekle suçlanan kişilere karşı dava açıldığını açıklayarak, “Bu şiddet tehditleri kabul edilemez.” “Demokrasimizin dokusunu tehdit ediyorlar.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber