Sofranızda Ege esintisi: Zeytinyağlı deniz börülcesi tarifi
Akdeniz ve Ege’nin serin esintisi ve lezzetli sularından ilham alınarak hazırlandı. zeytinyağında yeşil fasulye, Sofralarınıza sağlıklı bir lezzet sunar. Bu lezzetli mezeyi hazırlamak için ihtiyacınız olan tek şey birkaç basit malzeme ve bir tutam sevgi. İşte taze deniz fasulyesinden muhteşem lezzet yaratmanın adımları…
Malzemeler
- 500 gram yeşil fasulye
- 1 büyük soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 orta boy domates
- Yarım bardak zeytinyağı
- 1 limonun suyu
- tuz
- Kırmızı pul biber (isteğe bağlı)
- Dereotu veya maydanoz (servis için)
Hazırlık
Deniz fasulyelerini tatlı suda dikkatlice yıkayıp yapraklarını tek tek çıkarın. Uçlarını kesin ve büyük parçalar halinde kesin.
Soğanı ince ince doğrayın ve sarımsağı ezerek püre haline getirin.
Domatesleri rendeleyin veya küp şeklinde kesin.
Zeytinyağını bir tavaya alıp orta ateşte ısıtın. Isınan yağa yemeklik doğranmış soğanları ekleyip pembeleşene kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra sarımsağı ekleyip kokusu çıkana kadar pişirmeye devam edin.
Daha sonra rendelenmiş veya doğranmış domatesleri tavaya ekleyin ve suyu çıkana kadar pişirin.
Domatesler suyunu çektikten sonra yeşil fasulyeleri tencereye ekleyin. Limon suyunu ve bir tutam tuzu ekleyin. Dilerseniz bu aşamada pul biberi de ekleyebilirsiniz.
Deniz fasulyeleri yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin. Ancak çok fazla pişirmemeye dikkat edin, yeşil fasulyelerin tazeliğini koruması önemlidir.
Pişen deniz börülcelerini zeytinyağıyla birlikte servis tabağına dizin. Üzerine kıyılmış taze dereotu veya maydanoz serpip servis yapın.
Zeytinyağlı deniz fasulyesi sıcak veya soğuk olarak servis edilebilir. Afiyet olsun!