Sahte içkiyle 2 kişinin ölümüne yol açmıştı: Cezası belli oldu!

0

Kırklareli 1. Ağır Ceza Mahkemesiduruşmada “olası kastla öldürmek”, “olası kastla yaralamak” ve “Kaçakçılıkla mücadele yasasına muhalefet” suçlardan 71 yaşındaTL’ye kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuklu olmayan sanık C.Ş.kurbanlar ve kurbanlar Ahmet A. ve Ramazan K.yakınları hazır bulundu.

“OLASI YOĞUN ÖLDÜRÜM”

Cumhuriyet savcısı esasa ilişkin mütalaasında sanık C.Ş.’nin tutuklanmasını talep etti. “Kasten adam öldürme”, “kasten yaralama” ve “kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet” suçlarından cezalandırılacak.

Savunmasında sanık C.Ş. kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmedi.

İnternetten satın aldığı bazı ürünlerle alkol ürettiğini iddia eden C.Ş. kimseyi içki içmeye zorlamadığını iddia etti. C.Ş. suçsuz olduğunu beyan ederek beraatını istedi.

Duruşma bir süre ertelendikten sonra mahkeme heyeti, sanıkların tahliyesine karar verdi. C.Ş.İtibaren 10 yıl 5 ay hapisCezaya çarptırılacağını belirledi.

NE OLDU?

Sanık C.Ş. Ahmet A. ve Ramazan K., M.Ö., Ö.E.’nin ürettiği iddia edilen sahte içkiyi yedikten sonra metil alkol zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetti. 19 Aralık 2021’de ise SK’nin basit tıbbi müdahaleyle giderilemeyecek hayati tehlikesi olan yaralanması (görme kaybı) olduğu belirlendi.

Kırklareli Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerince yapılan operasyonda, internet üzerinden satın alındığı belirlenen 20 litre metil alkol, 40 ml anason yağı kiti, 12,25 litre sahte içki ele geçirildi. İnternet. Sanık C.Ş.’nin evinde, yapılan laboratuvar incelemesinde öldürücü dozda metil alkol içerdiği belirlenen sahte içki numuneleri ele geçirildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber