Bakan Yumaklı: 800 milyon liraya yakın ceza kestik

0

Oluşturulma Tarihi: 10 Ekim 2024 10:39

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Bu yıl 1 milyona yakın denetim yaptık. 16 bin uygunsuzluk tespit ettik. 800 milyon liraya yakın idari para cezası uyguladık. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi. 368 kişilik ofis.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Iğdır Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) Kazım Karabekir İşletmesi'nde gazetecilere yaptığı açıklamada, uzun süredir güvenli gıdaya ulaşmak için yapılan çalışmaları kamuoyuyla paylaştığını söyledi. tüketicilerin en doğal hakkıdır.

Denetimlerin sıklıkla devam ettiğini belirten Yumaklı, şunları söyledi: “Özellikle tatil gibi gıda tüketiminin yoğun olduğu dönemlerde sektörel denetimler, özel denetimler, gelen şikayetlerin değerlendirilmesi gibi konularda ilgili birimlerimiz denetimler gerçekleştirdi. Tüketicilerimizin güvenli gıdaya ulaşması çok önemli.” “Bu onun en doğal hakkıdır. Bu konuda hiçbir haksızlığı kabul etmiyoruz, hoşgörü göstermeyeceğiz.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Türkiye'deki işletmeleri farklı nedenlerle birden fazla kez denetlemeye devam edeceklerini vurgulayan Yumaklı, şöyle konuştu: “Türkiye'de 724 bin işletmeyi yılda bir kez ama farklı nedenlerle birden fazla denetlemeye devam edeceğiz. 7 bin 500 arkadaşım var, onlar da denetleyecek. Sahada olmaya ve denetlemeye devam ediyoruz. “Yılda 1 milyona yakın denetim yaptık. 16 bin uygunsuzluk tespit ettik. 800 milyon liraya yakın idari yaptırım uyguladık. Bunlardan 368'i hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduk. . Tespit edilen uygunsuzluklardan dolayı faaliyetleri de kapattık.” bilgisini verdi.

Denetimlerde işletmeyi durdurmak, idari yaptırım uygulamak, o parti ürünü piyasadan çekip imha etmek gibi birçok alt başlıkta çalıştıklarını anlatan Yumaklı, şöyle devam etti:

“Gıdayla ilgili kanunların gerektirdiği uyumsuzlukları kamuoyuna duyurmak için yeni bir sisteme geçeceğimizi söylemiştik. Eski sistem nasıldı, herhangi bir gündem olmadan zaman zaman kamuoyuna duyurular yapılıyordu. Herhangi bir tereddüt yaşamamak için bunu yaptık.” Süreci tamamlananların sistem üzerinden anlık olarak görüntülenmesine dönüştüreceğimizi söyledik ve bunu da gerçekleştirdik. Kontrol sorununu gündeme getirdik. Analiz, yaptırım ve duyuru faaliyetinde bu konuda toplumun her kesiminden ciddi teşekkür aldığımızı ifade etmek isterim. Ayrıca gıda üreten, tüm kurallara saygılı, toplumun güvenli gıdaya erişim hakkına saygı duyan firmalarımıza da teşekkür ediyorum. Bu sistem aynı şekilde devam edecek yani kontrol, analiz, gerekiyorsa yaptırımlar yapılacak ve ardından kamuya duyuru guvenilirgida.tarimorman.gov.tr ​​hesabımızda yayınlanmaya devam edecektir. Ayrıca “Cebimde Tarım” uygulamamız da var. En kısa sürede oraya uyarlayacağız. Yani web sitesine gitmeden o uygulamadan erişmeniz mümkün olabilir.”

“KAMUOYUNA AÇIKLAMALARI YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

class = “medyanet-inline-adv”>

Bir gazeteci şunları söyledi: “2021 sonuçları henüz açıklandığı için bazı eleştiriler var.” Bakan Yumaklı, şöyle konuştu: “Bu bir süreç yani daha önceki dönemde bunlar metodolojik olarak yürütülüyordu ama bizim tespitlerimiz ve kendilerine bildirimimiz sonrasında her firmanın yasal hakları yani bunlara itiraz hakkı var. yeniden analiz isteme hakkı vs. yani sürecin tamamlandığını duyuruyoruz. Bunu yapmaya devam edeceğiz. Yani geçmiş yıllardaki sorun bizim sürecimizle alakalı değil, çok sık olan bir şey değil ki Şirketler ve kurumlar bu konuda yasal haklarını kullanırlar.” dedi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Bir diğer muhabir Yumaklı ise şu soruyu sordu: “Paylaştığınız sitelerde hâlâ satışta olan ürün ve yiyecekler var. Bunların satılmaya devam etmesi normal mi?” Sorunuza şu şekilde cevap verdi:

“Kontrollerimizi yaptığımızda herhangi bir ürünün satışı sırasında o partide bir uygunsuzluk varsa bu konuda gerekli aksiyonları alıyoruz, yani tespit ve analiz sonrasında piyasadan çekilme, imha gibi konuları devreye alıyoruz. Ancak bu, her üretimin tüm partilerinin aynı içeriğe sahip olacağı anlamına gelmez, dolayısıyla herhangi bir uygunsuzluk içermeyen ürünlerin satışı elbette tüm tüketici haklarına saygılı üreticilerin devamı olacaktır ancak bunu yapmamalıyız. tüm işletmelerimizi aynı kefeye koyma hatasına düşmemekle birlikte, gıda üretimini veya vatandaşlarımızın sağlığını tehlikeye atma hatasına da düşmemeliyiz; Etikette yazıldığı gibi.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking