ABD Husilere ait füze rampalarına 3 saldırı düzenledi

0

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, günlük basın toplantısında Yemen’de Husilere yönelik son saldırılara ilişkin bilgi verdi.

Kirby, ABD güçlerinin Yemen’de Husilere ait gemisavar balistik füze rampalarına 3 saldırı düzenlediğini, bu saldırıların Kızıldeniz’deki deniz trafiğini biraz daha güvenli hale getirmeyi amaçladığını söyledi.

Söz konusu saldırıların “savunma amaçlı” olduğunu öne süren Kirby, ilgili füze rampalarının fırlatılmaya hazır olduğunu söyledi.

Son saldırılar, 12 Ocak’ta ABD ve İngiltere’nin ilk ortak saldırısının ardından Husilere yönelik altıncı saldırı dalgası olarak kayıtlara geçti.

ABD yönetimi hafta içerisinde Husileri yeniden yabancı terör örgütleri listesine aldığını ve Kızıldeniz’deki Husi saldırılarını engellemek için örgüte yönelik saldırıların devam edeceğini açıklamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking