Almanya Genelkurmay Başkanı: 5 yıl içinde savaşa hazır hale gelmeliyiz

0

Alman Genelkurmay Başkanı Carsten Breuer, Welt am Sonntag gazetesine verdiği röportajda, “savaşa hazırlanmanın” bir süreç olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Ancak sonsuz zamanımız yok, çünkü savaşın bitiminden bu yana ilk kez. Savaş Soğuk, olası bir savaş bize dışarıdan dayatılıyor. Analistleri takip edin.” “Rusya’dan gelecek askeri tehdit potansiyelini gördüğümde bu bizim için 5 ila 8 yıllık bir hazırlık süresi anlamına geliyor.” Dedi.

Bunun o zaman savaş çıkacağı anlamına gelmediğini vurgulayan Breuer, “Ama bu mümkün ve ben bir asker olduğum için 5 yıl içinde savaşa hazır olmamız gerektiğini söylüyorum.” dedi.

Almanya Genelkurmay Başkanı Breuer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna dışına yayılma ihtimalini ne kadar yüksek gördüğü sorusuna şöyle yanıt verdi: “Öncelikle buna niyet de dahildir. Bunu Putin’in yazdıklarında ve söylediklerinde görüyorum. Ukrayna’daki eylemleri buna askeri potansiyel de içeriyor. Rusya’nın Duma kararıyla savaş ekonomisine geçtiğini gördük. “Olasılık artık artıyor” dedi.


“Özellikle Alman ordusunda zihinsel dönüşüme ihtiyaç var”

Breuer, Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius’un savaşa hazırlık konusunda ilk kez konuştuğunda insanları uyandırdığını, sonuçta meselenin meşru müdafaa ve düşmanın saldırmama kararı olduğunu söyledi.

“Bu caydırıcılıktır” diyen Breuer, savaşa hazır olmanın zihniyet değişikliği gerektirdiğini de sözlerine ekledi.

Breuer, şöyle konuştu: “Savaşa hazır olmak için yapılacak çok şey var. Personel ve malzemenin hizmete hazır hale getirilmesinin yanı sıra bir zihniyet değişikliğinden de geçmeliyiz. Hem toplumda zihinsel bir dönüşüme ihtiyaç var. ve toplumda”. özellikle Alman ordusunda.” dedi.

Almanya’nın (NATO’ya) vaat ettiği ancak söz verdiğinden daha sonra yerine getireceği katkıların olup olmadığı yönündeki soruya Breuer, şöyle yanıt verdi: “Evet var ama bunlardan bahsetmeyeceğim. Bu, iyi sebeplerden dolayı bir sırdır. Düşman, bilgileri ondan alır.” Gazeteler de dahil olmak üzere tüm olası kaynaklar.” .” o cevapladı.

Breuer, NATO gibi Alman ordusunun da değiştiğini kaydetti.


Almanya savunma harcamalarını önemli ölçüde artırmaya karar verdi

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın ardından Almanya, savunma harcamalarını önemli ölçüde artırma kararı aldı ve gelişmiş silah sistemleri satın almak ve ülkenin silahlı kuvvetlerini modernize etmek için 100 milyar avroluk özel bir fon oluşturdu.

Hükümet, ABD yapımı F-35 savaş uçakları, Chinook nakliye helikopterleri ve İsrail yapımı Arrow-3 füze savunma sisteminin satın alınması da dahil olmak üzere çok sayıda sözleşme imzalamıştı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking