‘Asgari’ beyin göçünü hızlandırıyor!

0

Asgari ücret artışının yılda bir kez gerçekleşeceğini ve maaşlı çalışanların giderlerinin öne alınacağını belirten Kozanoğlu, bu durumun yıl içinde enflasyonu tetikleyeceğini söyledi. Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda yer alan yüzde 30-42 enflasyon aralığının üst sınırının aşılmamasının ancak iç talebin azaltılmasıyla mümkün olabileceğini belirten Kozanoğlu, şöyle konuştu: “Son tüketici enflasyon beklentisi yüzde 57 civarındaydı. “Bu beklenti kırılmadığı sürece sunulan mevduat faiz oranları cazip olmayacak ve bireysel kredi faiz oranları da yüksek görünmeyecektir” dedi.

Öte yandan Kozanoğlu, özel sektörde asgari ücretin norm haline geldiğini, bu durumun asgari ücretin biraz üzerinde kazansalar bile beyaz yakalı ve yüksek eğitimli çalışanlarda memnuniyetsizliğe ve işe yabancılaşmaya neden olduğunu da söyledi. ve beyin göçünü hızlandırıcı etkiye sahiptir. Ve ayrıca; Ayrıca eğitimin, tecrübenin, başarının ve çalışma arzusunun giderek daha az para kazandırdığını, çalışanların doğuma şükretmesinin beklendiği tabanda buluşma eğilimini pekiştirdiğini söyledi.

“SICAK Para para kazanmayı önemser”

Kozanoğlu, enflasyon hedeflerine ulaşılması durumunda politika faizinin yüzde 45’te tutulmasının ekonomiyi tamamen boğacak, dayanılmaz bir oran olacağını belirterek, şöyle konuştu:

“Faizlerdeki seri düşüşler, Mehmet Şimşek-Gaye Erkan ekibinin beklediği yabancı sermayeyi uzaklaştırabilir. Neden sıcak para; Domatesin, peynirin fiyatı umurunda değil. “Ülkede kaldığı süre boyunca alacağı getiri ve çıkış anındaki giriş döviz kuruna göre uygun gördüğü TL noktasında ülkeyi terk etmekten çekinmiyor.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking