Bartın’da tarımsal üretim planlaması toplantısı yapıldı

0

Yönetimden yapılan açıklamaya göre, hizmet binası salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nuri Yılmaz, jeopolitik gerilim, ekonomik dalgalanma, afet, küresel iklim değişikliği, su kıtlığı, nüfus artışı ve kentleşmenin gündemde olduğunu vurguladı. son zamanlarda dünyada yaşananlar.

Bu faktörlerin, doğal kaynakların optimum kullanımı ve gıda arz güvenliğinin sağlanması için etkin bir planlama sürecini gerekli kıldığını vurgulayan Yılmaz, şöyle devam etti:

“Bakanlık olarak ülkede gıda arz güvenliğinin sürdürülebilirliğini sağlayacak, üreticilerin gelir düzeyini artıracak ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak yeni düzenlemeler çıkarıldı. Bu kapsamda Bakanlığımız, tarımsal üretimin planlanması konusunda yetkilendirildi. 5488 Sayılı Tarım Kanununda yapılan değişiklik. Tarımsal üretimin planlanması, Bakanlıkça belirlenen ürün veya ürünler esas alınarak yapılıyor.Ürün gruplarının üretimi bir kez daha sunuldu.

Planlama doğrultusunda bir ürünün üretiminin planlanarak, ürünün arz ve talebinin dikkate alınarak, ne zaman, nerede, nasıl, ne için ve ne kadar üretileceğinin belirlenmesi, stratejik ürünlerde arz güvenliğinin korunması, Ülke ihtiyaçlarına göre minimum ve maksimum üretim miktarları. “Fazla veya eksik arzın önlenmesi sağlanacaktır.”

Yılmaz, oluşturulan yol haritasının etkin bir şekilde hayata geçirilmesiyle yapılacak çalışmanın 50 yıllık sürece ışık tutacağını sözlerine ekledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Yasin Önder, kentte tarımsal üretimin sürdürülebilir hale getirilmesi için gerekli tüm planlama tedbirlerinin alındığını söyledi.

Plan kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim ile su ürünleri alanında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Önder, emek veren ve emeği geçen birim kurum, kuruluş ve personeline teşekkür etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking