Bir bardak mucize: Kötü kolesterol ve yüksek tansiyona son veriyor, kalp krizini önlüyor!

0

Nar suyu, tüm meyve suları arasında en yüksek ORAC değerine sahiptir. Kendinizi yüksek ORAC değeri ile beslediğinizde kansere karşı koruyucu zırh oluşturursunuz. Artı, damarlarınızın sağlığını koruyun ve yaşlanma belirtilerini geciktirin. Nar ayrıca yüksek oranda potasyum ve magnezyum içerir ve bu özelliği ile kalp ve damar koruma görevini üstlenir.

Narın bir diğer özelliği de polifenollerce zengin olmasıdır. Polifenoller, damar akışını düzenleyen nitrik oksit adı verilen bir maddenin salgılanmasını sağlar. Nar suyu antosiyaninler, askorbik asit, ellagik asit, gallik asit, kateşinler, amino asitler ve demir içerir. Antosiyaninler antikanser ve damar koruyucu özelliklere sahiptir. Askorbik asit C vitaminidir ve bağışıklık sistemi için gereklidir.

1- KÖTÜ KOLESTEROLÜ DÜŞÜRÜN

Kolesterol ve yağ birikimi, kalp hastalığının en yaygın nedenlerinden biridir. Nar, damarları tıkayan kötü kolesterolü düşürür. Ayrıca iyi kolesterolü yükselterek inme ve kalp krizi riskini azaltır. Nar kabuğunu kolesterolü dengelemek için kullanabilirsiniz.

nar s

Nar kabuklarını 5 dakika kaynar suda bekletin. Bu çaya tarçın veya karanfil de ekleyebilirsiniz. Bu çay haftada 2 gün tüketilebilir.

2- KALBİ VE DAMARLARI KORUR

Nar damar koruyucu bileşenleri ile kalp ilacı gibidir. Kalbi korur ve dokulara yeterli kan ve oksijen taşınmasını sağlayarak kalp krizinin başlamasını önlemeye yardımcı olur. Araştırmalara göre nar kanda plak oluşumunu engelliyor, damar sertliğini ve pıhtı oluşumunu engelliyor. Sonuç olarak nar, damar hücrelerinde nitrik oksit üretimini tetikleyerek kan akışını hızlandırır ve damarlarda birikmesini engeller.

nsss

Damarlar ve kalp için büyük faydası narın yüksek antioksidan içeriğinden kaynaklanmaktadır.

3- GERİLİM DÜZENLEYİCİ

Bir çalışmada, 2 hafta boyunca yarım bardaktan (140 ml.) biraz fazla nar suyu içmek tansiyonu düşürmeye yetmişti. Narın etkileri hipertansiyonda daha çabuk görülür. Narın bu özelliği içerdiği polifenollerden kaynaklanmaktadır. Nar vücuttaki iltihaplanmayı azaltarak kan damarlarının esnekliğini kaybetmesini önleyerek kan basıncını dengede tutar.

ns2

Dikkat edilmesi gerekenler:
Nar suyu tüketirken tavsiye edilen miktar yarım bardak sudan biraz fazlası yani 140 ml’dir. Kan sulandırıcı, tansiyon düşürücü ve kolesterol düşürücü ilaçlar kullanıyorsanız doktorunuza danışmalısınız. Şeker içeriği yüksek olduğu için şeker hastaları da dikkatli tüketmelidir. Hamile kadınlarda da rahim kasılmasına neden olabilir.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Cinsel yolla bulaşıyor ve hayatı çekilmez hale getiriyor!  7,1 milyon yeni vakaCinsel yolla bulaşıyor ve hayatı çekilmez hale getiriyor! 7,1 milyon yeni vaka

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking