BM İsrail’i ‘çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren’ ülkeler listesine aldı

0

İsrail'in Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Gilad Erdan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda çocuklara zarar veren ülke ve kuruluşları duyurdu.

Söz konusu kararın “şok edici ve yanlış” olduğunu savunan Erdan, BM Genel Sekreteri'nin “İsrail'e karşı nefretle hareket ettiğini” iddia ederek, “kara listedeki tek kişinin BM Genel Sekreteri olduğunu” belirtti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu da İsrail'in kara listeye alınması kararına ilişkin sosyal medya platformu X'te bir paylaşım yaptı.

Netanyahu: “BM bugün Hamas'ın saçma açıklamalarını benimseyerek kendisini tarihin kara listesine koydu.” dedi.

İsrail ordusunun “dünyanın en ahlaklı ordusu” olduğunu belirten Netanyahu, BM Genel Sekreteri Guterres'in alacağı hiçbir kararın bu durumu değiştiremeyeceğini savundu.

İsrail Ulusal Haberleri raporunda, BM Genel Sekreteri Guterres'in İsrail'in Washington'daki askeri ataşesi Tümgeneral Hedi Silberman'a konu hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Guterres'in, Silberman'la birlikte Rusya ve terör örgütleri DEAŞ, El Kaide ve Boko Haram'ın yanı sıra İsrail'in de “Çatışma bölgelerinde çocuklara zarar veren ülke ve kuruluşlar” kara listesine alınmasına karar verdiği belirtildi.

Gelen haberlere göre, BM Genel Sekreteri Guterres'i bu adımdan vazgeçmeye ikna etme yönündeki tüm çabalarında başarısız olduğu bildirilen İsrail, önümüzdeki hafta yayınlanacak kara listeye alınacak.

Listede İsrail Devleti'nin adının açıkça yer almayacağı ancak durumun sorumlusunun “İsrail ordusu” olarak tanımlanacağı tahmin ediliyor.

Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor ya da yaralanıyor

Birleşmiş Milletler raporlarına göre Gazze'de her 10 dakikada bir çocuk ölüyor ya da yaralanıyor.

Gazze Hükümeti Basın Bürosu, 3 Haziran'da yaptığı açıklamada, Gazze'de 3 bin 500 çocuğun açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), 8 aydır devam eden İsrail saldırıları nedeniyle Gazze'deki çocukların kabus gördüğünü bildirdi.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, İsrail'in 245 gün boyunca Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi.

İsrail ordusunun geçtiğimiz gün Gazze'nin çeşitli yerlerinde 8 “katliam” gerçekleştirdiği, bu saldırılarda 77 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği, 221 Filistinlinin de yaralandığı iddia edildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 36 bin 731'e, yaralı sayısının ise 83 bin 530'a çıktığı kaydedildi.

Açıklamada, halen enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu ancak sağlık ekipleri ve sivil savunma yetkililerinin cenazelere ulaşamadıkları belirtildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom