Çocuğa ekran başında yemek yedirmeyin!

0




Bir yandan yemek yeseler de diğer yandan gözlerini ekrandan ayırmıyorlar. Çocuklar kolayca yemeklerini bitirsin diye, aileler bu yola başvuruyor. Ancak Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nalan Karabayır uyarıyor. “Çocuk yediği zaman aile rahatlıyor. Bu yüzden çocuğunu rahat yedirebilmek için ekran kullanmak durumunda kalıyor. Çocuğun dikkati dağılarak aç olduğunu hissetmeden ve doyduğunu fark etmeden yemesine yol açıyor.”

Çocukların yemek yedikleri sırada sürekli ekrana bakmasının yol açtığı tehlikeler var. “Bilimsel fonksiyonlarının bozulmasına, dikkat eksikliğine, uyarak eksikliğine, konuşma gecikmesine, hatta göz bozukluğu gibi durumlara yol açıyor.” Bu yüzden birtakım kısıtlamaların getirilmesi gerekiyor. “Ekran bağımlılığı, çocuklarda 2 yaş öncesi hiç olmaması 2-5 yaş arası bir saatle kısıtlanması, 5 yaş üstünde de 2 saati geçmemeli”

İşte burada en büyük görev ebeveynlere düşüyor. “Çocuk sofraya oturduğunda ebeveyn de karşısına oturup yemek yemenin güzel bir şey olduğunu göstermek gerekiyor. Yemek yemek istemiyorsa zorlamayın.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking