CrowdStrike sorunu nedir, nasıl çözülür? CrowdStrike arızası ve Microsoft Windows Crowdstrike mavi ekran sorunu

0

Siber güvenlik platformu CrowdStrike Falcon tarafından yapılan geliştirmenin, Windows işletim sistemi yüklü cihazlarda mavi ekran sorununa neden olduğu gözlemlendi. Bunun sonucunda dünya genelinde çeşitli kurum ve kuruluşların sunduğu hizmetler aksarken, mavi ekran sorununun nasıl düzeltileceği de merak konusu haline geldi. Bu bağlamda “CrowdStrike sorunu nedir ve neden ortaya çıktı?” Teknik hatanın nedenleri ve çözüm önerileri bunu söyleyenlere açıklanmalıdır.

Artık bu haberi dinleyebilirsiniz. Uygulamayı şimdi indirin!

CrowdStrike'ın sorunu nedir?

Dünya çapında farklı sektörlerde hizmet veren pek çok kurum ve kuruluşu etkileyen ve mavi ekran hatasına neden olan teknik hata, teknoloji meraklılarının yakından takip ettiği konuların başında geliyor. Mavi ekran sorununun kaynağını açıklamak için Windows işletim sisteminiz ve CrowdStrike Falcon sensörünüz hakkında bilgi vermeniz gerekir.

Bilindiği üzere pek çok cihaza kurulabilen işletim sistemlerinden biri olan Windows, güncellemeler ile son sürümüyle kullanılabiliyor. CrowdStrike'ın sahibi olduğu Falcon Identity Threat Protection adlı sensör, bu işletim sistemini çalıştıran cihazlarda kullanılabilen bir siber güvenlik çözüm programıdır. Falcon güvenlik çözümü ve Windows işletim sistemi ile ilgili CrowdStrike arızası nedeniyle ortaya çıkan sorunlar ve bu arızanın dijital ortama yansıması şu şekilde detaylandırılabilir:

  • CrowdStrike'ın siber güvenlik çözümleri sağlamak amacıyla geliştirdiği Falcon sensörünün arızalanması, Windows işletim sistemi çalıştıran cihazları etkiledi.
  • Bu arızanın Windows işletim sistemi çalıştıran cihazlarda sistemdeki bir çakışma nedeniyle meydana geldiği bilinmektedir.
  • CrowdStrike Falcon Identity Threat Protection sensör arızasının dünya çapında hizmet veren birçok kurum, kuruluş ve şirketi etkilediği görülüyor.
  • Windows işletim sistemli cihazların kullanıldığı işletmelerde Falcon arızası nedeniyle birçok cihazda mavi ekran hatası yaşanıyordu.
  • Sistemin çökmesi nedeniyle havalimanlarından bankalara kadar sayısız kurum ve kuruluşta kullanılan cihazlar geçici süreliğine devre dışı kaldı.
  • Windows güncellemesiyle çakışan Falcon sensör arızasından kaynaklanan bu sorun, firmaların internet üzerinden sunduğu hizmetlerin kesintiye uğramasına neden olacaktı.
  • Windows firması ve CrowdStrike tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda hayata geçirilen Falcon hata çözümü sayesinde birçok firmayı etkileyen mavi ekran hatası çözüme kavuşturuldu.

CrowdStrike sorunu nasıl oluştu?

Tüm dünyayı etkisi altına alan bir bilgisayar ve internet sorunu olan CrowdStrike Falcon sensörünün arızalanmasına neyin sebep olduğu ise merak konusu. Bu sorunun doğrudan Windows işletim sistemi çalıştıran cihazları etkileyerek sistemin çökmesine neden olduğu bilinmektedir. Dünya çapında birçok şirketi etkileyen bu hatanın, CrowdStrike Falcon sensöründeki teknik bir arıza ile Microsoft Windows güncellemesi arasındaki çakışma nedeniyle meydana geldiği iddia ediliyor. Bu teknik arıza nedeniyle mavi ekran hatası yaşayan cihazlar, sorun çözülene kadar uzun süre kullanılamadı.

Microsoft'un resmi açıklamalarında bu sorunun üçüncü taraf bir yazılım platformunun güncellenmesi nedeniyle geliştiği ve herhangi bir siber saldırıyla ilgisi olmadığı belirtiliyor.

CrowdStrike sorunu nasıl düzeltilir?

CrowdStrike Falcon sensörü ile Microsoft Windows güncellemesi arasındaki bir çakışmadan kaynaklandığı iddia edilen mavi ekran sorunu, birçok ülkede havalimanları, bankalar, acil servisler ve çeşitli işletmelerin sunduğu hizmetlerin askıya alınmasına yol açtı. Microsoft'un getirdiği düzenlemelerle bu sorunun büyük bir kısmının çözüldüğü ve Windows işletim sistemi çalıştıran cihazların yeniden aktif hale geldiği görülüyor. Ancak Microsoft'un sunduğu çözümler ve Falcon sensöründe yapılan teknik iyileştirmeler kullanıcılara aktarılıyor olsa da bu sorunun tamamen çözülmesinin yine de birkaç gün süreceğini belirtelim. Microsoft Windows CrowdStrike mavi ekran sorunu oluştuğunda kullanıcılara sunulan temel çözüm aşağıdaki adımları içermektedir:

  1. Windows Güvenli Modda veya Kurtarma Ortamında yeniden başlatılmalıdır.
  2. Başlatma sonrasında C:WindowsSystem32driversCrowdStrike dizinine gidin.
  3. Bu dizinde C-00000291.sys ifadesiyle başlayan dosya bulunup isminin değiştirilmesi gerekmektedir.
  4. Yukarıda listelenen adımlar tamamlanırsa bilgisayarınız normal şekilde yeniden başlatılmalıdır.

    Önceki içerik Sonraki içerik
Çelik'ten çok sert sözler! “Katliam ağı…”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom