Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı, karar Resmi Gazete’de yayımlandı! Rekabet Kurulu Başkanlığına Birol Küle atandı

0

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararına göre Rekabet Kurulu Başkanlığı’na Birol Küle atandı. Aynı kararla Berat Uzun yarışma komitesi üyeliğine atandı. Atamalar, 6 sayılı Rekabetin Korunması Kanunu’nun 22 ve 23’üncü maddeleri uyarınca yapıldı. 4054 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 2, 3 ve 7’nci maddeleri. 3.

EN KISA ZAMANDA AÇIKLANACAK

Öte yandan Aydın, Kayseri, Çanakkale, İzmir, Manisa, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Nevşehir’in de aralarında bulunduğu Türkiye’nin çeşitli illerindeki bazı taşınmazlar elektrik üretim ve iletim hatları için acilen kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan bir diğer karara göre, Artvin merkez İlçesi Çayağızı İlçesi’nin bazı bölgelerinin riskli bölge ilan edilmesine ilişkin 19 Ağustos 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı yürürlükten kaldırıldı.

YENİ FAKÜLTELER KURULDU

Samsun Üniversitesi’nde Cumhurbaşkanı kararıyla “Siyaset Bilimleri Fakültesi” ile “İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi” kuruldu.

Ayrıca İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde “Oyunculuk ve Mushaf Araştırma Enstitüsü” ile Kafkas Üniversitesi’nde “Sarıkamış Spor Bilimleri Fakültesi” kurulmasına karar verildi.

Kafkas Üniversitesi Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ile Samsun Üniversitesi İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi’nin kapatılmasına karar verildi.

Bingöl Üniversitesi Oyunculuk Bilimleri Enstitüsü’nün adı “Kur’an-ı Kerim Araştırma ve Bilimsel Araştırma Enstitüsü”, Samsun Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nin adı ise “Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi” olarak değiştirildi.

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Cumhurbaşkanı kararıyla kamu kurum ve kuruluşlarının yurt dışındaki örgütlenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararında da değişiklik yapıldı.

İKİ ÖZEL SANAYİ BÖLGESİ KURULDU

Cumhurbaşkanı kararına göre Arnavutköy ilçesinde “Marmara Kuzey Özel Sanayi Bölgesi” ve “ASKOOP Özel Sanayi Bölgesi” kuruldu.

Kaynak: DHA-AA

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan'a gidiyorCumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistan’a gidiyor
İstanbul dahil 12 il için 'sarı' alarm!İstanbul dahil 12 il için ‘sarı’ alarm!
Evliliğini şöyle sonlandırdı: “İmza benim değil babamın” diyerek evliliğini sonlandırdı! O adam konuştu: ‘Tehdit edildim’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking