Eski AKP milletvekili İstanbul için aday adaylığı duyurdu

0

Eski AKP Milletvekili Metin Külünk, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerde AKP İBB başkan adaylığına başvurduğunu açıklayan Külünk, “Neden aday oldum?” diye sordu. Ayrıca sosyal medya hesabından da bir açıklama paylaştı.

Bir video paylaşan Külünk şu açıklamayı yaptı:

“Neden koşmaya karar verdim? Çünkü ben İstanbulluyum. Gitmem emredildi. Günde beş defa: ‘Bana nimet verdiğin doğru yola ilet!’ namaz öğretildi.Gazaba uğrayıp dalalete düşenlere karşı uyarıldım.Hep nimet verilenleri merak ettim.Etrafında mübarek oldukları şehirler olduğunu öğrendim.Kudüs,Mekke,Medine ve bir de çok müjdelenen İstanbul gibi. .Ülkemin yedi bölgesinden İstanbul’un yedi tepesini fethetmek için gelenler; o müjdeyi almak için buradan ayrıldı. Her biri Fatih oldu; hamd için Fatiha okudular! Çünkü Fatiha rahmetle başlar ve devam eder ” Biz”. Biz ve Merhamet. İşte benim adaylık yolundaki iki yolum. Ekmeği paylaşmak, birlikte güç bulmak, zorluklara güvenmek Üstesinden gelmek, fırsatları herkese açmak, selamı yaymak, günü herkes için güneş ışığı yapmak geceyi hepimize tek barınak kılmak benim için rahmetin vasiyetidir.Ben rahmet vaad ettim, gözlerim rahmet kuşlarını uçurur; yetimin başını okşayacaklar; fakir bir adamın evine katkıda bulunacaklar; bir engellinin umudu olacak. kalacak; Bir öğrencinin geleceğini tahmin eder.

Yaşlıya barış, işçiye hak, işverene adalet, çocuğa neşe, gence güven, kadına güvenlik, ağaca koruma, kediye köpek, mama sözüm var. ve her bir vefat edenimize bir Fatiha. Ellerim bile söz verdi; Harama ulaşmayacak, zorda olanın elinden tutacak, emek verenin eli olacak, her dine, dile, ırka ve yaşam tarzına ulaşan barış eli olarak kalacaktır. Ayaklarım da yola hazır; herkese, her yerde faydalı olacaklar. Her aramaya gidecek; Gönülden gelen her insana hizmet etmek için birlikte yürüyecektir. Seni ayağa kalkmaya davet etmeyecek; İstanbul’un her sakininin kullanımına sunulacak. Sorunlara bakım, ihtiyaçlara yönelik planlar, umutlara enerji ve hayallere destek sağlayacaktır. Ama merhamet, yoldaşını asla unutmaz: Biz!

Her şeyden önce bizi biz yapan İstanbul’u yaşatacağız! İstanbul, medeniyetimizin ve yüce devletimizin en büyük milli hazinesidir… İstanbul, tarihi ve kültürel mirasıyla, dünyayı birbirine bağlayan köprüleriyle, dünyaya açılmamızı sağlayan markalarıyla, vatansever ve vatanseverliğiyle hepimizi “biz” yapmıştır. Türkiye’nin yedi bölgesinden misafirperver insanlar ve deneyimler bir araya geldi! Camilerde sabah namazı buluşmaları, ekmek yolunda buluşma tadı, çalışma hayatında üretme aşkı, öğle yemeği molasında lokma paylaşımı, her sektörde arılar gibi kâr petekleri ve dostlukların derlenmesi. Dünyanın yarattığı diller kadar herkesi, her yerde “Biz” yarattık. Vapurda sabah çayı ve simit; hafta sonu Boğaz’da piknik ve adalara gezi; İstiklal Caddesi’ndeki zarif yürüyüşlerde, Eyüp Sultan’ın kabul ettiği selamlarda; Çamlıca’da aşk, Piyerloti’de kırk yıllık anılarda; Tüm İstanbul’da “Biz” olduk! Kadın şefkatinden duygulanan; Kadınların dokunduğu hayatlara büyük değer verirken; Geleceğimizi, yeteneklerini vizyonla temsil etmesini bilen gençlere emanet ederken; Tecrübelerini bize sığınak haline getiren büyüklerimize vefa gösterirken; İstanbul’un mevsimlerinde “Biz” olduk. Ve biz sırtlardaydık.

İftar sofralarında; sahur yarışında; Kutlamalara izin verdik kendimize!… Her şey İstanbul’la oldu!… İstanbul için yazılan şiirlerde; hikayelerde; Herkesin dudaklarında çiçek açan İstanbul şarkılarında; Biz biz olmayı çok isterdik. Evet, rahmet şehri ve biz: İstanbul! İstanbul’a gidip İstanbul sokaklarında “aday” olmak zorundaydım. Çünkü İstanbul bana şunu öğretti; Arkadaş ol! Kimseyi sokakta bırakmayın. Yolu sevin ve yolda karşılaştığınız kişilere hizmet edin. Ama kaçmamın nedenlerinden biri yakın zamanda İstanbul’dan gönderilen bir mektuptu. Mektubuna gizli sözlerle başladı: “Rabbin seni terk etmedi ve sana kızmadı!…” İstanbul!… Yalnız olmadığını ve İstanbul aşıklarının sessiz çığlığı olduğunu hatırladı. Depremler de, çılgın projeler de İstanbul’un gündeminde; Finans merkezinden turizm harikalarına kadar pek çok vizyonun İstanbul’un mücevherleri olduğunu ifade ederek memnuniyetini dile getirdi.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking