Geride TAI şehitlerinin kanı kaldı

0

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.'nin (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan'daki yerleşkesine düzenlenen hain terör saldırısının ardından teröristler kaçacak yer arıyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) koordineli çalışmasıyla Suriye'nin kuzeyinde ve Irak'ta terör örgütü PKK/YPG'ye ait binalara, silah ve mühimmat depolarına saldırılar düzenlendi.

Teröristlerin hedefleri vuruldu

23 Ekim'de TAI'ye düzenlenen hain terör saldırısının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak ve Suriye'deki terör hedeflerine yönelik hava operasyonu başlattı.

Irak'ın kuzeyinde 29, Suriye'nin kuzeyinde 18 olmak üzere 47 terör hedefi imha edildi. 2'si üst düzey terörist olmak üzere toplam 59 terörist etkisiz hale getirildi.

5 vatandaşımızın şehit olduğu hain terör saldırısının ardından 24 Ekim'de Kuzey Irak'taki terörist sığınakları yeniden vuruldu.

Hakurk, Gara, Kandil ve Sincar'da 34 hedef imha edildi. Terör örgütünün kullandığı barınaklar, mağaralar ve depolar vuruldu. 30 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristler kaçacak yer arıyor

Sınır ötesi terörle mücadelede kararlı adımlar atan Mehmetçik, 25 Ekim'de Kuzey Irak'ta 7 PKK'lı, Suriye'nin kuzeyinde ise 11 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

26 Ekim'de Suriye'nin Fırat Kalkanı, Barış Pınarı ve Münbiç bölgelerinde hedefler vuruldu.

PKK/YPG'nin sözde karargâhları, mağaraları ve barınakları yıkıldı. 17 PKK/YPG'li terörist havadan ve karadan açılan ateşle etkisiz hale getirildi.

Mehmetçik, Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı harekât bölgelerindeki terör hedeflerine bomba atarak 27 Ekim'de 15 PKK/YPG'li teröristi etkisiz hale getirdi.

Teröristlerin kullandığı mağaralar, sığınaklar, barınaklar ve depolar imha edildi.

TAI'ye yönelik hain terör saldırısının ardından Kuzey Irak ve Suriye'de 157 nokta havadan ve karadan vuruldu. PKK/YPG teröristlerinin sığınakları ve tesisleri imha edildi.

Terörist kampları, saklanma yerleri ve depolar hedef alındı.

TAI'nin ürettiği ANKA SİHA'lar, ağırlıklı olarak yerli ve yerli mühimmatın kullanıldığı terör operasyonlarında görev aldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber