Güney Kore’de bıçaklı saldırıya uğrayan muhalefet lideri yoğun bakımda tutuluyor

0

Parti yetkilileri, Salı günü bıçaklı saldırıya uğrayan Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung’un bilincinin yerinde olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü açıkladı.

REKLAM

Güney Kore muhalefetindeki Demokrat Parti lideri Lee Jae-myung’un önceki gün uğradığı bıçaklı saldırının ardından halen yoğun bakımda olduğu bildirildi.

Saldırıda boynundan yaralanan Lee’nin, kopan şah damarını onarmak için Salı günü iki saatten fazla süren bir ameliyata alındığı anlaşılıyor.

Lee Salı günü saldırının gerçekleştiği Busan’dan başkent Seul’e uçtu.

Parti yetkilileri Lee’nin bilincinin yerinde olduğunu ve yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü söyledi.

Polis, parti üyeleri ve polis ekipleri tarafından olay yerinde kısa sürede etkisiz hale getirilen şüphelinin tutuklandığını duyurdu.

Partisinin liderlerinden Hong Ik-pyo, saldırının ardından parti yönetim konseyi toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Başkan Lee Jae-myung’a yönelik terör eylemi açıkça demokrasiye yönelik bir meydan okuma ve tehdittir”. dedi.

Hong, olayla ilgili hızlı bir soruşturma yapılması ve yüksek profilli siyasi isimler için daha sıkı güvenlik önlemleri alınması çağrısında bulundu.

Saldırıya tanık olan parti destekçilerinden Jin Jeong-hwa, yaşananların siyasi liderlerin sadece polis tarafından değil, aynı zamanda daha güçlü ve profesyonel bir şekilde korunması gerektiğini açıkça gösterdiğini söyledi.

10 Nisan’da Güney Kore, muhafazakarların parlamentoda çoğunluğu yeniden kazanmaya çalışacağı önemli seçimlere hazırlanıyor.

Sert söylemiyle ve 2022 başkanlık seçimlerini az farkla kaybetmesiyle tanınan ilerici Lee, Başkan Yoon Suk Yeol’un muhafazakarlarına karşı parlamento çoğunluğunu korumaya çalışıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking