Hastanelerin sayısı yetersiz kaldı! Yurttaş mağdur oldu, doktorların iş yükü arttı

0

Büyük kayıplara yol açan depremin yıl dönümünde bölgede görev yapan doktorlar, sağlık çalışanları ve vatandaşların yaşadığı sıkıntıları anlattı.

Yayınlanma: 02.06.2024 – 04:00

Abo Ol

Google Haberleri

Hatay Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan nükleer tıp uzmanı doktor. Ümit Oğur, hastanelerin çökmesi veya hasar görmesi nedeniyle ikinci ve üçüncü basamak sağlık hizmetlerinin felç olduğunu söyledi. Oğur, şöyle konuştu: “Bir yıl geçti ve kentte hâlâ Mustafa Kemal Üniversitesi dışında pek çok alanda işlem yapabilecek bir devlet hastanesi yok. “Şu anda Hatay Merkez’de kemoterapi ve radyoterapi hizmeti verebilecek bir hastane yok, en yakın yer bu ağır yükü taşıyan İskenderun Devlet Hastanesi ve özel hastanedir” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadık Yurttutan, şunları söyledi: “Şehirdeki acil hastanenin temelinin atılmasının üzerinden 15 gün geçti. Bakanlığa bağlı hastaneler şu anda tam olarak faaliyete geçmediği için tüm yük üniversite hastanelerine düşüyor. Hastaların sağlık hizmetlerine erişimi azaldı. “Bu durum hastalar açısından kırgınlık yaratırken aynı zamanda sağlık çalışanlarına da iş yükü açısından yük getiriyor” dedi.

Cumhuriyet Tatil otel rezervasyonu

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking