Hindistan’da tünel inşaatı çöktü: 40 işçi göçük altında mahsur kaldı

0

Hindistan’da bir tünel çöktü ve en az 40 işçi enkaz altında kaldı. Uttarkashi ve Yamnotri’deki iki önemli Hindu tapınağını birbirine bağlamak için Silkyara ve Dandalgaon arasında 4,5 km uzunluğundaki tünel inşa ediliyor.

REKLAM

Hindistan’ın kuzeyinde yapım aşamasında olan bir karayolu tünelinin çökmesi sonucu en az 40 işçi mahsur kaldı.

Kurtarma hizmetleri yetkilisi Durgesh Rathodi, Uttarakhand eyaletindeki kazaya ilişkin yaptığı açıklamada, “Tünelin yaklaşık 200 metresi çöktü. İçeride 40 ila 41 işçi mahsur kaldı. Enkaz yoluyla oksijen sağlanıyor, ancak kurtarma çalışmaları sırasında daha fazla enkaz düşüyor. Ekipler tıkanıklığı açmaya çalışıyor.” dedi.

Çökme, Pazar sabahı Himalaya bölgesinde bir grup işçinin inşaat alanını terk etmesi ve yerine yeni bir ekibin gelmesiyle meydana geldi.

Yaklaşık 4,5 km uzunluğundaki tünel, Uttarkashi ve Yamnotri’deki iki önemli Hindu tapınağını birbirine bağlamak için Silkyara ve Dandalgaon arasında inşa ediliyor.

Kurtarma ekiplerinin yayınladığı fotoğraflarda tüneli kapatan devasa beton bloklar ve molozların arasından çıkan çatıdaki bükülmüş metal çubuklar görülüyordu.

Bir polis memuru, kurtarma ekiplerinin kurtarma konusunda “iyimser” olduğunu ancak operasyonun ne kadar süreceğini söylemenin çok zor olduğunu söyledi.

Çöken tünel, Başbakan Narendra Modi’nin ülkenin en ünlü Hindu tapınaklarından bazılarına ve Çin sınırına yakın bölgelere olan bağlantıları iyileştirmek için tasarladığı “Char Barajı Yol Projesi”nin bir parçası.

Hindistan’daki büyük altyapı inşaatlarında sık sık kazalar meydana geliyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom