İki ayrı organize suç örgütü çökertildi: 27 tutuklama

0

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, jandarma tarafından Çorum ve Sinop merkezli olmak üzere 6 ilde “Mahzen-50” operasyonlarının gerçekleştirildiğini açıkladı.

Operasyonlarda Çorum'da Yunus Emre Akyıldız ve Gözde Akyıldız ile Sinop'ta Mustafa Demir liderliğindeki iki ayrı organize suç örgütü çökertildi. Aralarında elebaşlarının da bulunduğu organize suç örgütü üyesi 39 şüpheli yakalandı. 27 şüpheli tutuklanırken, 6 şüpheli hakkında adli kontrol kararı çıkarıldı.

Operasyonlarda yüklü miktarda para, çek ve ateşli silahlar ele geçirildi

Ayrıca Çorum'da MASAK ile yapılan ortak çalışma sonucunda suç varlıklarının aklanması kapsamında şüphelilere ait 10 araç, 5 daire, 22 tarla, 2 arsa, 22 bahçe ve 597 banka hesabı ele geçirildi.

Sinop'ta yapılan operasyon sonucunda 448 milyon TL değerinde 112 tapu, 20 milyon TL değerinde 347 borçlanma senedi, 4 milyon TL değerinde 24 çek, 5 ruhsatsız silah, çok miktarda döviz ve altın ile çok sayıda imzalı boş senet ele geçirildi. notları ve dijital materyallere el konuldu.

Ayrıca suçtan elde edilen varlıkların aklanması kapsamında soruşturma kapsamındaki kişilere ait yaklaşık 124 milyon TL; 17 daire, 10 arsa, 8 araç, 2 dükkan ve 112 banka hesabına el konuldu.

Bakan Yerlikaya sosyal medya hesabından şu açıklamalarda bulundu:


“Aziz milletimizin şunu bilmesini isterim ki, suçta kibirlenenlere, organize suç örgütlerine ve çetelere tahammülümüz yoktur. dualar seninle.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking