İletişim Başkanlığı Dezenformasyon Bülteni’ni yayımladı

0

Bültende, bazı medya kuruluşlarının “İzmir şehir hastanesinde bir kişinin av tüfeğiyle sağlık çalışanını rehin aldığı” iddiasının doğru olmadığı belirtildi.

Söz konusu olayda, daha önce hastaneden sağlık hizmeti alan bir kişinin hastaneye gelerek “şiddet uygulayacağı” uyarısı üzerine polis tarafından bahçede kontrol altına alındığı belirtildi. şahsın aracında da silah bulunduğu öğrenildi.

Bültende, şahsın muayenesinin gözetim altında yapıldığı, polisteki sorgusunun ardından şahsın herhangi bir şikayeti olmaması üzerine savcılık tarafından serbest bırakıldığı belirtildi.

Bültende, kişinin ameliyat yerindeki kanama nedeniyle aynı gün saat 17.30'da hastaneye dönmesinin tedirginlik yarattığı, hastane güvenlik görevlilerinin duruma müdahale ederek doktorların kontrollü bir şekilde hastane dışına çıkardığı belirtildi. Bu süreçte sağlık çalışanları bilgilendirildi. “Şüpheli kişi, güvenlik görevlileri eşliğinde polise teslim edilerek Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından tutuklandı.”

Bültende, bazı medya kuruluşlarında yer alan “hükümetin 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda Çalışma Konseyi'ni toplayacağı” iddiasının doğru olmadığı belirtiliyor.

Bültende, 32 milyon çalışanı doğrudan ilgilendiren kuralların görüşüleceği Çalışma Konseyi toplantısının 1 Mayıs'ta değil 29 ve 30 Nisan'da yapılacağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın taraflarla 1 Mayıs'ta bir araya geleceği hatırlatıldı. Beştepe'deki program toplantısı vesilesiyle.


“Ergüder'in Boğaziçi Üniversitesi'ne girişi sınırlı değildi”

Bazı basın kuruluşlarında yayınlanan “Boğaziçi Üniversitesi eski rektörü Prof. Dr. Üstün Ergüder'in uzun yıllar çalıştığı üniversiteye kabul edilmediği” açıklamasının manipülasyon içerdiğine açıklık getirilen bültende, Ergüder'in aracının kullanıldığını okuduk. , kampüs güvenlik kapısına girerken, okula araçla girmek için zorunlu olan eski bir çıkartma taşıyordu. Hayatta olduğu için kendisini tanımayan güvenlik görevlileri tarafından durdurulduğu, üniversite rektörüne haber verilmesinin ardından sorunun hızla çözüldüğü iddia edildi.

Güvenlik görevlisinin sorun hakkında uyarıldığı belirtilen bültende, eski rektör Ergüder'in Boğaziçi Üniversitesi kampüsüne girişinin kısıtlanmasının söz konusu olmadığı vurgulandı.


“2 aydır maaşlarını alamadıkları iddiası doğru değil”

15 Temmuz'da gazi maaşlarına ilişkin iddialara dikkat çekilen bültende, şu ifadelere yer verildi:

“Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan '15 Temmuz gazilerinin maaşları kesildi, 2 aydır maaş alamıyorlar' iddiası, engelli sayılan ve yönetmeliğe göre derecesi belirlenen 15 Temmuz gazileri arasında doğru değil. 15 Temmuz Kampanyası kapsamında Vakıf tarafından toplanan fonlardan toplu ödeme isteyenlerin talebi üzerine Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, 1053 sayılı Türkiye Şehit Yakınları ve Gaziler Dayanışma Kurulu'na aylık bağlandı. Dayanışma Kampanyası kapsamında vakıf, yararlanıcılara anket yoluyla sordu. Bu nedenle toplu ödeme alan gazilere, almaya devam etmek isteyen 218 yararlanıcıya toplu ödeme yapıldı.”


“Kurallarda değişiklik yok”

Bültende, bazı medya kuruluşlarında yayınlanan “Karayolları Trafik Yönetmeliğinde önemli bir değişiklik yapıldı. Uyku apnesi tanısı konulan kişiler ehliyet alamayacak ve yenilenemeyecek” ifadesinin manipülasyon içerdiği belirtiliyor.

Bültende, tren makinist adayları ve makinistlerinde aranacak sağlık koşulları ile sınavlara ilişkin usul ve esasların “Tren makinist adayları ve makinistlerin sağlık durumları ve muayeneleri hakkında Yönetmelik” çerçevesinde belirlendiği hatırlatılarak, Yönetmeliğin 7'nci maddesi çerçevesinde ise şiddetli veya orta derecede uyku apnesi ve gündüz uykululuğu olanlar tespit ediliyor. İnsanların tedavi görmeden ehliyet alamadıkları gözlemlendi.

Yönetmelikte, sağlık komisyonunun görüşüne göre uyku apnesi kontrol altında olan veya tedavi gören kişilere ehliyet verilebileceğinin açıkça belirtildiğine vurgu yapan bültende, şöyle denildi: “Mesajlara bağımlılık konusunda şu anda bir değişiklik yok. Toplumu manipüle etmeyi amaçlıyor.”


“Fotoğraf dijital olarak değiştirildi”

İsrail propaganda haberlerinin paylaştığı “Kolombiya Üniversitesi Rektörü Nimet Minuşe Şefik'in Nazi selamı verdiği” iddiasının doğru olmadığının belirtildiği bültende, şu ifadelere yer verildi:

“Şikayet konusu fotoğrafların, Kolombiya Üniversitesi Rektörü Nimet Minuşe Şefik'in üniversitedeki protestolar ve Şefik'in kolu nedeniyle Yahudi karşıtlığına ilişkin Temsilciler Meclisi heyetine yaptığı açıklama sırasında kaydedilen görüntülerden alındığı belirlendi. Konuşması sırasında yapılan incelemede iddia edildiği gibi bir sahneye rastlanmadı. “Görüntüler incelendiğinde Şefik'in arkasında oturan kişiler ile iddia edilen fotoğraftaki kişilerin farklı olduğu tespit edildi. Fotoğrafın video kaydından alındığı belirlendi. ve dijital olarak manipüle edildi.”

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

ekrem abi sitesi gaziantep escort