İnternetten gördüğü işi yapmaya başladı, ayda 10 ton ürün satıyor – Son Dakika Yaşam Haberleri

0

Evli, 2 çocuk sahibi ve medikal sektörde çalışan İbrahim Küçük, başka iş ararken internetten araştırma yaparak mantar üreticisi olmaya karar verdi.

Çeşitli illerde bu çalışmayı yürütenleri ziyaret eden Küçük, 2022 yılında mantar yetiştiriciliğine yönelik proje hazırlayarak Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve TKDK tarafından yürütülen IPARD Programına katıldı.

Başvurusu kabul edilen Küçük, 2 milyon 200 bin liralık hibe desteğiyle kent merkezindeki Yıldız köyünde 4 milyon 500 bin liraya 6 odalı ve ranza sistemli mantar tesisi kurdu.

Tesiste ailesiyle birlikte çalışan ve 6 kadın çalıştıran Küçük, ayda yaklaşık 10 ton kültür mantarı yetiştirip satıyor.

Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaptığı araştırmalar sonucunda kentte mantar üretim tesisine ihtiyaç olduğunu gördüğünü söyledi.

Bu konuda kendisinin de eğitim ve sertifika aldığını belirten Küçük, şöyle konuştu: “Günde 300 ila 500 kilogram arasında üretim yapıyoruz. Mantarları ne kadar kaliteli üretirsek piyasada o kadar sorun yaşamıyoruz. Genel olarak hale satışı yapıyoruz. Samsun'da, Ordu'da, Trabzon'da toptancı arkadaşlarımız var onlara gönderiyoruz.” Dedi.

Bir şey üretmenin, bir şeyi başarmanın ya da farkında olmadığı bir şeyi başarmanın insanı mutlu ettiğini vurgulayan Küçük, şöyle konuştu:

“Para kazanınca bu daha da artıyor. İnisiyatif almanız ve pes etmemeniz gerekiyor. Karar verdiğimde birçok zorlukla karşılaştım. Etrafımdaki herkes 'Yapma bunu' dese de iş, bu iş zor, bu iş çok risk içeriyor” dedim, çok şükür pes etmedim. “Devletimizin maddi desteklerinden yararlanarak hayal ettik, planlar yaptık ve hayalimizi gerçekleştirdik. İşi büyütme hedeflerimiz de var. Devletimizin desteğiyle hayallerimizi ileriye taşımaya çalışacağız.”

TKDK İl Koordinatörü Cengiz Dikici, hayali olan tüm girişimcilere kapılarının açık olduğunu vurguladı.

Küçük'e kendilerine yaklaştığında destek olabileceklerini söylediklerini belirten Dikici, şöyle konuştu: “1500 metrekare kapalı alanda 6 adet üretim odası var. Bu çok raflı raf sistemi planlarına dayalı bir projeydi. Gelirlerse elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber