İsrail Batı Şeria’daki baskınlarda 11 Filistinliyi gözaltına aldı

0

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre İsrail askerleri, Batı Şeria'nın Ramallah kentinin Sinsel kasabasına baskın düzenledi.

Görgü tanıkları, İsrail askerlerinin Filistinlilerin evlerine girdiğini ve aralarında yaşlıların da bulunduğu en az 10 kişiyi tutukladığını söyledi.

Filistinli aktivistlere ait bazı sosyal medya hesaplarında da İsrail askerlerinin kentte bazı Filistinlilerin gözlerini bağlayıp gözaltına aldığı görüntüler yer aldı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA da İsrail güçlerinin Cenin şehrinin Al-Jelme kasabasına düzenlediği baskında eski mahkum ve 4 çocuk annesi Yasmin Teysir Şaban'ı tutukladığını duyurdu.

Filistinli Esirler Derneği ve Filistin Kurtuluş Örgütü'ne Bağlı Mahkumlar ve Serbest Bırakılanlar Heyeti'nin verilerine göre, İsrail ordusunun saldırıyı başlattığı 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria'da tutuklu Filistinlilerin sayısı 8 bin 800'e yükseldi. Gazze Şeridi'ne karşı.

Söz konusu istatistikler 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınan kişileri ve daha sonra serbest bırakılanları kapsıyor.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana İsrail askerlerinin ve yasadışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 505 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne saldırı düzenlediği 7 Ekim 2023'ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom