İsrail güçleri, işgal altındaki Batı Şeria’da pek çok kente baskın düzenledi

0

Filistin haber ajansı WAFA’nın haberine göre İsrail güçleri El Halil, Tulkarim, Beytüllahim ve Nablus’ta gece baskınlarını sürdürdü.

İsrail güçleri El Halil, şehir merkezi, Yatta kasabası, Vadi el-Hariyya ve Ümmü el-Satr bölgeleri ile Tarık bin Ziyad kavşağında evlere baskın ve arama yaptı.

Bir kez daha El Halil’in Mesafir Yatta kentinde bir grup Yahudi yerleşimci evlerine dönmek isteyen Filistinlileri tutukladı ve işkence yaptı.


İHA’lar köylerin üzerinden uçuyor

Et-Tuvanah köyüne yapılan baskın sırasında İsrail güçleri, Yahudi yerleşimcilerin köy halkına yönelik ihlallerini belgelemeye çalışan yabancı aktivistlere saldırdı. İsrail güçleri, köyün üzerinde insansız hava araçlarını (İHA’lar) uçurarak insanların sokağa çıkmasını engelledi.

İsrail güçleri, Tülkerim’in batısındaki Şuveyka ilçesinde düzenlenen baskında Mescid-i Aksa Okulu’na girerek güvenlik kameralarına el koydu.

Tülkerim’in doğu kesiminde Es-Salam ve Er-Rashid mahalleleri, Zannabe ilçesi, Es-Sikke Caddesi, İktaba Kavşağı, Nablus Caddesi ile Nur Şemsli mültecilerin kampındaki Nasr Dağı yakınında düzenlenen baskınlarda evler arandı.

İsrail güçleri, Beytüllahim’de buldozer eşliğinde Beyt Tamir köyüne baskın düzenleyerek, 22 Şubat’ta önce Doğu Kudüs’te öldürülen iki Filistinlinin evini kuşattı, ardından da bombayla havaya uçurmak için harekete geçti. Benzer şekilde Zatera köyünde de İsrail güçleri bir eve baskın düzenleyerek ölçüm yaptı.

Nablus’un Beyt Furik kasabasına düzenlenen baskın sırasında İsrail ve Filistin güçleri arasında çatışma çıktı. İsrail güçleri Filistinlilere gerçek mühimmat, göz yaşartıcı gaz ve ses bombası atarak karşılık verdi.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığı 7 Ekim 2023’ten bu yana işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te Filistinlilere yönelik gözaltılar, baskınlar ve saldırılarda artış yaşanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber