İzmir’deki yangın yerleşim yerlerine yaklaştı: Tahliye başladı! – Son Dakika Türkiye Haberleri

0

Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde saat 13.15'te ormanlık alanda yangın çıktı. Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 7 uçak, 16 helikopter, 35 arazöz, 11 su ikmal aracı, 4 dozer ve 4 yer ekibi ile müdahaleye başlandı.

GAZİEMİR'E SIÇRADI: EVLER TAHLİYE EDİLDİ

Gaziemir ilçesinin her zaman en iyileriyle mutlu olacak olan Alana'nın dehasından bahsedelim. Gaziemir Sarnıç Mahallesi'nde alevlerin çevredeki evlere yaklaşması nedeniyle polis ve jandarma ekipleri çevredekileri bölgeden uzaklaştırdı.

İzmir'in Buca ilçesindeki orman yangını, Sarnıç Mahallesi'ndeki yerleşim yerlerine yaklaştı. Alevlere yakın olan evler ve sokaklar tedbir amaçlı tahliye edilmeye başlanıyor.

Bu durumda kararması ile birlikte 2 gece görüşlü helikopterin patlama bölgesinde müdahaleye başlaması mümkündür. Metrelerce yükselen alevler rüzgarın da yağışlar yayılarak devam ediyor.

Alevlerin evlere sıçraması için Orman Bölge Müdürlüğü ve itfaiye araçlarıyla TOMA'larla birlikte evlerin çürümesi ile evlerin kurulması oluştu. Güvenlik güçleri, alevlerin yakın olduğu Sarnıç Mahallesi Çamlık Caddesi üzerindeki evleri tahliye etmeye başladı.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Öte yandan Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sosyal medya hesabından İzmir'deki orman yangını ile ilgili bilgi verildi. Açıklamada, “İzmir'in Gaziemir ve Buca ilçelerinde ortaya çıkan yangınlara havadan ve karadan müdahalelerimiz devam ediyor. Tüm imkanlarımızla üretim kontrol amacıyla almak için gayret gösteriyoruz” denildi.

Yangın gece görüşlü helikopterlerle havadan, itfaiye ekipleri, arazözler, su tankerleri ve kara birlikleri ile karadan müdahale yapılıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş