Japonya’nın sadakat yemeği: Shojin-Ryori | Euronews
Bu hafta Postcards, ünlü Shojin-Ryori mutfağını araştırmak için Japonya’nın Kyoto şehrine dönüyor.
Japonya’daki Kartpostallar’ın son bölümünde bazı geleneksel yemekleri öğrenmek için Kyoto’ya dönüyoruz
Japonya hakkında bilmeniz gerekenler
- Japonya Doğu Asya’nın en önemli adalarından biridir
- Nüfusu 127 milyonu aşıyor
- Yüzölçümü 378.000 kilometrekaredir
- Ülke Yen para birimini kullanıyor
- Ülkenin başlıca dinleri Budizm ve Japonya’nın eski resmi dini olan Şinto’dur.
Ziyaretçiler burada birbirinden güzel restoranları keşfetmenin yanı sıra Shojin-Ryori mutfağını da keşfederek farklı bir mutfak deneyimi yaşayabiliyor.
”Zen Budistlerinin yediği bu yemeğe Japonya’da ‘sadakat yemeği’ deniyor. Ayrıca bu tapınakta ustaların hazırladığı eşsiz vejetaryen yemeklerin de tadına bakabilirsiniz. Uzmanlar sadelik ve uyumun anahtar kelimeler olduğunu söylüyor.
Yemek hazırlanırken neredeyse hiçbir şey israf edilmiyor ve sadece bölgeye özgü sebzeler kullanılıyor. Tıpkı tofu gibi…
Genbo Nishikawa Shojin-Ryori Asçısı: “Shojin-Ryori’deki en önemli şey, gıda malzemelerinin şekil, renk ve tat bakımından tamamen benzersiz olmasıdır.”
Şimdi sıra bu eşsiz lezzetleri tatmada… Bu deneyimi etrafınızı saran kutsal bölgede yaşamak daha da özel…