Milletvekilleri o gece Gazi Meclis’e sahip çıktı

0

FETÖ hainlerinin 15 Temmuz gecesi hedeflerinden biri de milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi idi.

İnsanlar sokaklara dökülürken, Ankara'nın milletvekilleri de iktidar-muhalefet ayrımı yapılmaksızın parlamentoya koştu. Kapatılması gereken Meclis'in ışıkları ardı ardına yandı. Darbeye parlamento galerisi itiraz etti.

Darbeye karşı tek sesli açıklama

Hainler bu kez Meclis'i susturmak için milletin kalbine bomba attılar. Türkiye Büyük Millet Meclisi 7 dakika arayla atılan iki bombanın hedefi oldu ancak milletvekilleri buna rağmen Meclis'i terk etmedi.

Genel kurul, dönemin TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında 106 milletvekilinin katılımıyla toplandı. Kurallar ve eğilimler bir kenara bırakıldı, demokrasi ve milli irade korundu.

İkinci bombanın ardından milletvekilleri sığınağa gitti. Üçüncü bomba ise milletvekillerinin hazır bulunduğu sırada atıldı. İlk kez kullanılan barınak sabaha kadar milletvekillerini ağırladı. Burada darbeye karşı tek sesin ifade edildiği ortak bir bildiri de hazırlandı.

3 bombada 32 kişi yaralandı

Türkiye karanlık geceden aydınlığa çıkınca Meclis'teki durum dehşeti ortaya çıkardı. Atılan 3 bombada 32 kişi yaralandı. Parlamento 16 Temmuz günü saat 16.08'de olağanüstü bir oturumla toplandı. Barınakta yazılan ortak bildiri özel bir oturumda okundu.

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmasına İstiklal Marşı'ndan satırlar okuyarak başladı.

Meclis darbe girişiminden milli iradeye gölge düşürmeden çıktı

O gece milletvekilleri Gazi'nin Meclis'ini korudu. Bombalar ciddi hasara yol açsa da Meclis, darbe girişiminden milli iradeye gölge düşürmeden çıktı.

FETÖ'cülerin ihanetinin unutulmaması için bombalanan alanlar olduğu gibi bırakıldı.

Yeni: Nursima Özonur

Kamera: Harun Aksoy

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş