NASA’dan Ay’a gidecek astronotlar için özel araçlar: “Astrovanlar”

0

Özel araçları üretme sözleşmesini kazanan Kaliforniya merkezli Canoo Technologies, Salı günü NASA’nın Florida’daki Kennedy Uzay Merkezi’ne üç adet tamamı elektrikli mürettebat taşıma “astrovanı” teslim etti.

“ASTROVANLARIN” ÖZELLİKLERİ

NASA yaptığı açıklamada, “yeşil” araçların, Orion’un Gelişmiş Mürettebat Yaşam Sistemi uzay giysilerinde dört astronot ve bir uzay giysisi teknisyeni de dahil olmak üzere destek personelini taşımak üzere tasarlandığını söyledi.

Independent’ın raporuna göre minibüsler, NASA tarafından Artemis görevleri için belirlenen benzersiz spesifikasyonları karşılayacak şekilde özelleştirildi ve Ay’a fırlatılmadan önce fırlatma rampası 39B’ye yolculuk için özel ekipman için yer sağladı.

Bu araçların aynı zamanda NASA’nın insanlı uzay uçuşu ve uzay keşif çabalarına da saygı duruşunda bulunduğunu belirten ajans, araçların iç ve dış hatları, renkleri gibi tasarım öğelerinin yaratıcı bir ekip tarafından seçildiğini sözlerine ekledi.

NASA’nın Artemis fırlatma direktörü Charlie Blackwell-Thompson şunları söyledi: “Canoo ve NASA temsilcilerimiz arasındaki işbirliği, Ay’a yolculuktan önce platforma yolculuk sırasında mürettebatın güvenliği ve konforuna odaklandı. Çünkü bu yeni araçları gören herkes hissedecek Bu yeni insanlı Artemis görev macerası için duyduğum gururla aynı şekilde.Hiç şüphem yok.” dedi.

ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN TIKLAYINIZ
Çok bekleniyor!  Apple bir tarih vermiyor ama... Ekim ayında gelebilirÇok bekleniyor! Apple bir tarih vermiyor ama… Ekim ayında gelebilir

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking