NASA’nın Ay’a gönderdiği “Peregrine” adlı uzay aracında sorun çıktı! “Bir anormallik meydana geldi” diyerek açıklama yaptılar
Ay’a yeni bir görev başlatan NASA’nın Astrobotic Peregrine iniş aracını taşıyan Vulcan Centaur roketi, bugün Florida’daki Cape Canaveral Uzay İstasyonundan fırlatıldı. Ancak 1972’den sonra ilk Ay’a iniş görevini gönderen NASA aracında teknik bir sorun yaşandı. Projenin arkasındaki Astrobotic firmasından yapılan yazılı açıklamada, bu sabahki lansmanın ardından Peregrine ile iletişimin sağlandığı, tüm sistemlere güç verildiği ve beklendiği gibi çalışmaya başladığı belirtildi.
Astrobotic mühendislerinin teknik arızayı gidermek için çalıştıkları, daha fazla bilgi elde edildiğinde güncelleme sağlanacağı belirtildi. Uzmanlar, Peregrine uzay aracının pillerini güneş enerjisiyle şarj etme yeteneği olmadan görevini tamamlamasının mümkün olmayacağını, uzay araçlarının da benzer teknik sorunlarla karşılaşmasının olağandışı olmadığını ve bunlarla baş etmeye hazırlıklı olmaları gerektiğine dikkat çekiyor. onlara. Peregrine uzay aracının teknik aksaklıklar ve Dünya ile iletişim sırasında kendisini korumak için güce öncelik verecek şekilde programlandığı belirtiliyor.
SEYAHAT SÜRESİ 46 GÜN TAHMİNİ
Boeing ve Lockheed Martin ortak girişimi “United Launch Alliance (ULA)” tarafından geliştirilen “Peregrine” adlı Ay’a iniş aracını taşıyan “Vulcan Centaur” roketi, bu sabah Florida’nın Cape Canaveral uzay istasyonundan başarıyla fırlatıldı. .
Yaklaşık 46 gün sürmesi beklenen yolculuğunun sonunda Ay’a inecek olan “Peregrine”in, Ay’ın dış atmosferini, iniş bölgesindeki toprağı ve yakıt olarak kullanılabilecek kaynakları inceleyeceği bildirildi. 10 yıl . günler.
ARTEMİS PROGRAMLARI
NASA’nın “Artemis Programı” kapsamında insanlı gezilerin yanı sıra Ay’ın robotlar yardımıyla keşfedilmesine yönelik de kapsamlı planları var.
NASA, temel amaçlarından biri Ay’daki kaynakların yakıt olarak kullanılma olasılıklarını araştırmak olan “CLPS Programı” kapsamında 2024 yılında Ay’a araç gönderecek. (AA)