Öğrencisinin hayatını kurtaran öğretmene Bakan’dan tebrik: Gururla izledim

0

Amasya’nın Plevne Ortaokulu öğrencisi Metin Çelebi (13), dün tatil sırasında okul bahçesinde fenalaşarak fenalaştı. Kazayı diğer öğrencilerden haber alan Fen Bilgisi öğretmeni Hüseyin Aktaş, kalbi duran öğrencisine ilk müdahaleyi yaparak suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Okulun güvenlik kamerası tarafından da kaydedilen olayda Metin Çelebi, öğretmeninin müdahalesi sayesinde hayata döndürülerek hastanede tedavi altına alındı.

“ÖĞRETMENİMİ GURURLA İZLEDİM”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “İlk yardım eğitimi hayat kurtardı. Öğretmenlerimizin ne kadar önemli ve dokunaklı işler yaptığına tanık olmanızı isterim. Onlar okul bahçesinde oyun oynarken” Plevne Amasya Ortaokulu’nda aniden hastalanıp kalp krizi geçirdi.Öğrencisine ilk müdahaleyi yapan, suni teneffüs ve kalp masajı (Temel Yaşam Desteği) yaparak hayatta kalmasını sağlayan öğretmenim Hüseyin Aktaş’ı gururla izledim. “Bakanlığımızın koordinasyonunda aldığı ilk yardım eğitimi, ilk yardımın zamanında ve bilinçli müdahaleyle insan hayatını kurtardığını ortaya koyuyor. Çocuklarımız sağlıklı ortamlarda eğitim alıyor. “Okullarda her türlü acil duruma hazırlıklı olabilmeleri için tüm öğretmen, yönetici, veli ve öğrencilere ilk yardım eğitimi vermek için canla başla çalışan tüm meslektaşlarıma minnettarım” dedi.

(DHA)

Keşfetmek
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
Canlı yayında açıklandı!  İşte Re-Welfare'in İstanbul adayıCanlı yayında açıklandı! İşte Re-Welfare’in İstanbul adayı
Miras kalan arazi için notere gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar.Miras kalan arazi için notere gittiklerinde hayatlarının şokunu yaşadılar.
Bedava Kupadan Kaçış!  Neredeyse birbirlerini ezdilerBedava Kupadan Kaçış! Neredeyse birbirlerini ezdiler

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking