Özbekistan pilavını tatmadan ülkeden ayrılmayın
Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz.
Bu hafta Kartpostallarda Özbek mutfağını gezeceğiz. Ülkenin en ünlü restoranlarından birindeyiz.
Seamus Kearney, euronews:
“Özbekistan’ın en meşhur yemeği pilavdır. Orta Asya pilavının orijinali. Bu meşhur milli yemeği tatmadan buradan ayrılamazsınız.
Özbekistan hakkında genel bilgi:
- Orta Asya’da yer alan ülkenin komşuları Kazakistan, Türkmenistan, Kırgızistan ve Tacikistan’dır.
- 1991 yılında SSCB’den bağımsızlığını ilan eden ülkenin nüfusu 30 milyondur.
- Toplam alanı 425.400 kilometrekare olup, topraklarının beşte dördünü ovalar kaplamaktadır.
- Kışın sıcaklık eksi 6 derece civarında, yazın ise 32 derecenin üzerinde seyrediyor.
- Ülkenin %80’i Özbek kökenli olup, nüfusun %88’i Müslümandır.
Başkent Taşkent’in 80 kilometre doğusunda bir restorandayız. Ünlü pilav ustası bizim için iş başında.
İkhtiyor Nazarov, şef:
“Pilavın geleceğin Özbek mutfağında özel bir yeri var. İçindekiler: Yağ, et, nohut, soğan, sarı havuç, pirinç, kuru üzüm ve baharatlar. “
Pilav özellikle düğünlerde ve doğum günlerinde ikram edilir. Bazen bir şef 100’den fazla kişiye pilav pişirebilir.
Bu aynı zamanda Postcards ekibi için mükemmel bir veda yemeğiydi.