Rusya Devlet Başkanı Putin’e rakip olan ‘barışçı aday’ Dountsova’nın kazanma şansı var mı?

0

Donutsova bir parlamento partisinin adayı olmadığı için seçimlerden en az 45 gün öncesine kadar 300 bin imza desteği toplamak zorunda kalacak. Geçtiğimiz Kasım ayında 10.000’den fazla imza topladığını açıklayan 40 yaşındaki bağımsız aday, “her zaman %50 şansın” olduğunu söyledi.

REKLAM

Kendini “barışa” adamış bir siyasetçi olarak tanımlayan Ekaterina Dountsova, Rusya’da Mart 2024’te yapılacak başkanlık seçimlerinde resmen kazanacağı kesin olan Devlet Başkanı Vladimir Putin’in karşısına çıktı.

Gerekli belgeleri Seçim Komisyonuna sunan bağımsız adayın kaydı onaylandı. Donutsova bir parlamento partisinin adayı olmadığı için seçimlerden en az 45 gün öncesine kadar 300 bin imza desteği toplamak zorunda kalacak. Geçtiğimiz Kasım ayında 10.000’den fazla imza topladığını açıklayan 40 yaşındaki bağımsız aday, “her zaman %50 şansın” olduğunu söyledi.

Adaylığının ardından yayınladığı mesajda siyasetçi, “Hiçbir şeye karşı değiliz, barıştan ve demokratik süreçlerden yanayız” dedi. Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının başlamasından yaklaşık iki yıl sonra ülkesi “hak ve özgürlüklerden, sevgi ve barıştan, güzel bir gelecekten uzaklaştı.” söylenmiş.

Eski gazeteci ve bölge milletvekili, insanların bir “alternatif” istediğini ve seçim sürecinde “güveni yeniden kazanmak” istediklerini ekledi.

Putin’in 2036 Kremlin resmi?

15-17 Mart 2024 tarihleri ​​arasında yapılması planlanan seçimler için şu ana kadar aralarında Putin’in de bulunduğu 16 aday sunuldu.

Duma’da temsil edilen bir parti tarafından desteklenmeyen bağımsız adayların 300 bin imza toplaması gerekecek.

Bu imzaların toplanmasında yaşanan zorluklar, pek çok bağımsız adayın seçimlerden önce “havlu atmasına” yol açıyor.

Üstelik ülkede muhalefet baskı altında. Örneğin yolsuzlukla mücadeleyi başlatan Alexei Navalniy gibi muhalefet liderlerinin cezaevinde olması ya da sürgüne zorlanması, Putin’in seçilme şansının çok yüksek olduğunun kanıtı olarak görülüyor.

Anayasal anlamda 2020’de yapılan değişiklik, Putin’in 2030’da yeniden aday olmasına olanak sağladı. Bu da liderin 2036 yılına, yani 84 yaşına gelene kadar Kremlin’de kalmasına olanak tanıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking casibom