Saatlerce tok tutacak pratik yumurtalı ekmek tarifi…
Yumurtalı ekmek tarifi her damak tadına hitap eden basit bir tarif olsa da çeşitli malzemelerin ilavesiyle zenginleştirilmesi de mümkündür. İster peynir ve çeri domatesle zenginleştirin, ister fesleğen ve mantarla tatlandırın; Olasılıklar sonsuz… İşte sofraların vazgeçilmez lezzeti yumurtalı ekmeğin tarifi…
MALZEMELER
4 dilim ekmek
4 büyük yumurta
1/4 su bardağı süt
Tuz ve biber
2 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
Rendelenmiş peynir, isteğe bağlı sebze veya baharatlar
ÜRETME
Yumurtaları ve sütü bir kasede çırpın. Tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.
Ekmek dilimlerini bu karışıma batırın ve her iki tarafı da iyice emsin. Dilimlerin çok uzun süre dinlenmemesine dikkat edilmelidir, aksi takdirde çok yumuşak olabilirler.
Tereyağı veya yağı büyük bir tavada orta ateşte ısıtın. Ekmek dilimleri tavaya konulur ve her iki tarafı da altın rengi oluncaya kadar kızartılır. Her iki taraf için yaklaşık 2-3 dakika yeterli olacaktır.