Sağanak yağış yolları göle çevirdi! Fırtına tır devirdi! THY ve PEGASUS seferlerini iptal etti

0

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan yağmur nedeniyle bazı sokaklar sular altında kaldı. Zeytinburnu sahil yolunda su birikintileri nedeniyle 4 araç mahsur kaldı. Suyu tahliye etmek için olay yerine ekipler gönderildi. Suyun boşaltılmasının ardından araçlar yoldan kaldırıldı.

SARIYER’DE YOLLAR GÖLE DÖNÜŞTÜ; ARAÇLAR ZOR BİR ŞEKİLDE İLERLİYOR

Sarıyer Ayazağa Cendere Caddesi üzerinde biriken su nedeniyle araçlar ilerlemekte zorlandı. Bazı araçlar geri dönmek zorunda kaldı. Kaldırımdan motosikletliler geçiyordu. Belediye ekipleri tıkanan kanalizasyonları açarak suyu tahliye etmeye çalıştı. Sular ayrıca kanalizasyon kamyonlarıyla da boşaltılıyor.

sarıyer1

THY VE PEGASUS UÇUŞLARI TEK İPTAL ETTİ

Türk Hava Yolları, olumsuz hava koşulları nedeniyle yarın İstanbul Havalimanı’ndan 82, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan 23 olmak üzere toplam 105 seferi iptal etti.

Pegasus Hava Yolları’ndan yapılan açıklamada, Sabiha Gökçen Havalimanı ve İstanbul Havalimanı Meteorolojik Acil Durum Komiteleri’nin (MADKOM) aldığı kararla, olumsuz hava koşulları nedeniyle Sabiha Gökçen Havalimanı’na gidiş-dönüş sefer sayısının azaltıldığı açıklandı. Bu karar doğrultusunda 82 uçuş iptal edildi. Bugün (18 Kasım) 44, yarın (19 Kasım) 38 olmak üzere ulusal ve uluslararası hatlarda toplam 82 uçuşun iptal edildiğini de belirtelim. İptal edilen uçuşlarda bilet değiştirmek veya iptal etmek isteyen yolcuların bunu Pegasus mobil uygulaması ve web sitesi üzerinden ücretsiz olarak gerçekleştirebilecekleri bildirildi.

NTV’nin haberine göre İstanbul’dan kalkan toplam 216 uçuş iptal edildi.

ŞEHİR HATTI UÇUŞLARI DA İPTAL EDİLDİ

İstanbul’da yağmur ve rüzgar etkili oluyor. Olumsuz hava koşulları nedeniyle deniz seferlerinde iptaller yaşanıyor. Şehir Hatları yaptığı açıklamada, “Bostancı-Moda-Kadıköy-Kabataş hattı seferlerimiz Moda İskelesi’nde durduğu için Adalar-Beşiktaş seferlerimiz iptal edilmiştir.”

İstanbul Deniz Otobüsleri’nin (İDO) iptal ettiği seferler şöyle:

Kadıköy-Yenikapı-Bursa -11:35

Bursa-Yenikapı-Kadıköy – 12:00

Kadıköy-Yenikapi-Bandırma – 12:00

Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş – 12:00

Kadıköy-Yenikapi-Armutlu Tatil Köyü-Armutlu-Bursa – 14.50

Bursa-Yenikapı-Kadıköy – 15.30

Bandırma-Yenikapi-Kadıköy – 15.30

Bursa-Yenikapı-Kadıköy-Kabataş – 18:00

Kabataş-Kadıköy-Yenikapı-Bursa – 18.15

Bursa-Yenikapı-Kadıköy – 18.30

İSTANBUL’DA EN ÇOK YAĞIŞ ALAN BÖLGELER

İmamoğlu’nun Meclis Üyesi Murat Ongun, sosyal medya paylaşımında saat 13.30’da İstanbul’da metrekareye en çok yağış alan bölgeleri paylaştı.

1

EDİRNE’DE TERÖR TIR’I SARDI, EVLERİN ÇATILARINI SÜPÜRDÜ

Edirne’nin İpsala Mahallesi’nde akşam saatlerinde meydana gelen hortum nedeniyle İpsala gümrük kapısı yolunda bir kamyon devrildi. Kasırga evlerin çatılarını uçurdu, elektrik kabloları da koptu.

İpsala’da gece geç saatlerde çıkan hortum nedeniyle İpsala’nın Köprü Mahallesi’ndeki evlerin çatıları uçtu, bölgedeki elektrik direklerinin kabloları da koptu. Kasırga nedeniyle ağaçların da kesildiği İpsala bölgesinde itfaiye ekipleri çalışma yaptı.

1

TIR DÜŞTÜ

Ancak kasırganın etkili olduğu İpsala gümrük yolu üzerinde emniyet şeridinde bekleyen bir kamyon, kasırganın şiddetine dayanamayıp devrildi. Kasırga sonrası başlayan yağış bölgede devam ediyor.

İZMİR’DE DUŞLAR; CADDELER VE YOLLAR GÖLE DÖNÜŞTÜ

İzmir’de ani sağanak yağış cadde ve sokakları göle çevirdi. Trafikte sürücüler ve vatandaşlar zor anlar yaşadı.

İzmir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İzmir dahil birçok il için yağış uyarısında bulundu. Uyarının ardından İzmir’de ani sağanak yağış nedeniyle cadde ve sokaklar su ile doldu. Konak İlçesi’nin Çınarlı ilçesinde yol göle dönerken, sürücüler trafikte zorluk yaşadı.

Ancak aralıklarla devam etmesi beklenen yağışın akşam saatlerinde etkisini kaybetmesinin beklendiği bildirildi.

ölme1

TAŞKINLAR MEYDANA GELDİ

İzmir’de şiddetli yağış nedeniyle Konak, Bornova, Balçova ve Karşıyaka ilçelerinde onlarca işyeri su altında kaldı. Alsancak Kordonboyu sularla doldu. Yağmur suları kaldırım seviyesine ulaştı. Yoldan geçen araçlardan taşan su, bazı işyerlerinde hırsızlıklara yol açtı.

2

Kordonboyu’nda bir bar çalışanları, barın iç kısmına dolan yağmur suyunu kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. İşyerindeki çalışanlardan Emre Ayaz ise şunları söyledi: “Mağazanın tamamını su doldurdu. Her yer göl gibi oldu. Mağazadaki her şey ıslanmış durumda. Alsancak’ın kaderi bu. “Hem biz hem de müşterilerimiz mağdur olduk” dedi.

1

Yağmurla birlikte fırtına da etkili oldu. Restoranlar ve kantinler, sürüklenmemek için dışarıdaki masa ve sandalyelerini kaldırmak zorunda kaldı.

SİVAS’IN EN YÜKSEK YERLERİNDE KAR VAR

Kar yağışı Sivas’ın yüksek kesimlerinde etkili oldu. Kar derinliği 10 santimetreye ulaştı.

Son günlerde kentte etkisini gösteren soğuk havayla birlikte Koyulhisar ilçesine 44 kilometre uzaklıktaki 1788 metre yükseklikteki Kızılelma köyü karla birlikte beyaza büründü. Gece saatlerinde etkili olan kar, bölgede 10 santimetreye ulaştı. Köyün çam ağaçlarıyla kaplı ormanı, beyaz örtüsüyle güzel görüntüler oluşturdu.

3

KARS’TA KAR VE SOĞUK HAVA ARDAHAN’I ETKİLİYOR

Kars’ta kar, Ardahan’da soğuk hayatı olumsuz etkiliyor. Ardahan’da dün mevcut olan kar, bugün yerini soğuğa bıraktı.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 5 dereceye düştüğü kentte bitkiler buzla kaplandı, araçların camları dondu.

Buzun oluştuğu kentin çevresindeki karla kaplı tepeler de soğuğun etkisini artırdı.

KARS’TA KAR

Kars’ta kar yağışı ve soğuk hava da etkisini gösterdi. Kentte dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar, yüksek rakımlı bölgeleri beyaza boyadı. Kar yağışının ardından itfaiye ekipleri Kars-Iğdır Karayolu Hanlar Geçidi mevkiinde kar küreme çalışması yaptı.

Günün önemli manşetleri
ANA SAYFAYA DÖNMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN
VERGİ: TASS: “Azerbaycan ve Ermenistan anlaştı”
Yerel seçim kararını açıkladı!  Yerel seçim kararını açıkladı! “2 ilde aday göstermeyeceğiz”
Ünlü tekstil şirketinde iğrenç kaza!  Mali müşavirden cinsel şiddet: 'Sinirlendim, istediğini yaptım'Ünlü tekstil şirketinde iğrenç kaza! Mali müşavirden cinsel şiddet: ‘Sinirlendim, istediğini yaptım’

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking