Suriye ve Beytüllahim’de Gazze halkıyla dayanışma için Noel kutlamaları iptal edildi

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Gazze halkıyla dayanışmanın bir göstergesi olarak Batı Şeria’nın Beytüllahim kentindeki tüm Noel kutlamaları iptal edildi.

REKLAM

İsrail ordusunun yoğun bombardımanı altındaki Gazze halkıyla dayanışma göstermek amacıyla Batı Şeria’nın Beytüllahim belediyesi bu yıl tüm Noel kutlamalarını iptal etti.

Suriye’nin Halep Katolik Başpiskoposluğu da “İsa’nın doğduğu yer olan bölgede insanların acı çekmesi” nedeniyle bu yıl Noel kutlamalarının yapılmayacağını duyurdu.

Her yıl rengarenk Noel kutlamalarına ev sahipliği yapan Beytüllahim Belediyesi, bu yıl Gazze’deki Filistinlilerle dayanışma amacıyla farklı bir etkinlik düzenleme kararı aldı.

Beytüllahim Belediyesi, Noel ağacının genellikle ışıklarla süslendiği Manger Meydanı’nda “Enkaz altında doğum sahnesi” başlıklı bir sanat eseri düzenledi.

Yıkılan bir binanın yıkıntıları arasında bir doğum sahnesini tasvir eden eser, Filistin halkının Gazze’de karşılaştığı mücadeleleri ve acıları simgeliyor.

Filistin Turizm Bakanı Rula Maayah, Beytüllahim Belediye Başkanı Hana Hananiyeh ile birlikte etkinliğin açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Bu, tüm dünyaya bir mesajdır; tüm dünya Noel’i kutluyor ama Beytüllahim kutlamıyor. Beytüllahim bu yıl Noel’i farklı bir şekilde kutluyor ve tüm dünyaya Filistin’in acı çektiği mesajını veriyor. Beytüllahim acı çekiyor. Beytüllahim acı çekiyor. Kutluyor.” Yıkıntılar arasında Noel. “O dünyadaki diğer insanlara benzemiyor.”

Belediye Başkanı Hana Hananiyeh, enkaz altında doğum hikayesi ile Gazze’deki mevcut durum arasında paralellik kurulduğunu belirterek, Filistinli ailelerin İsrail işgali tarafından zorla yerinden edilmesinin, Kutsal Aile’nin Kral Herod’un emrinden kaçışını yansıttığını söyledi.

Hananiyeh, uluslararası topluma hem Gazze’de hem de Batı Şeria’da Filistinlilerin karşılaştığı adaletsizliklere müdahale etme çağrısında bulundu.

Ölü sayısı 20 bini aştı

İsrail, Hamas’a bağlı silahlı militanların 7 Ekim’de sınırı geçerek yaklaşık 1.200 kişiyi öldürüp 240’a yakın kişiyi rehin almasının ardından savaş ilan etti.

Gazze sağlık yetkililerine göre İsrail’in Hamas’ı yok etme savaşında 20.000’den fazla Filistinli öldürüldü ve 53.000’den fazla Filistinli yaralandı.

Artan uluslararası ateşkes çağrılarına rağmen İsrail, Hamas yok edilene, Gazze’deki iktidardan uzaklaştırılana ve tüm rehineler serbest bırakılana kadar savaşı sürdüreceğine söz verdi.

Süryani Katolikler Noel kutlamalarını iptal etti

Bu arada Suriye’deki Halep Katolik Başpiskoposu Mor Dionysius Antoine Shahda, AFP’ye yaptığı açıklamada, “Ülkedeki bu yılki Noel kutlamaları, İsa Mesih’in doğduğu yer olan bölge halkının çektiği acılar nedeniyle iptal edildi” dedi. .

Shahda, “Suriye’de İsrail güçlerinin Gazze’yi bombalamasında ölenlerle dayanışmak amacıyla kiliselerimizde düzenlenen tüm resmi kutlama ve resepsiyonları iptal ettik” dedi.

İsrailli mahkumların yakınları Tel Aviv’de gösteri yaparak ‘mahkum değişim anlaşması’ çağrısında bulundu

İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi’nde İsrailli tutukluların yakınları, Binyamin Netanyahu hükümetine bir an önce esir değişim anlaşması yapması çağrısında bulunmak üzere dün gösteri düzenledi.

7 Ekim’den bu yana Gazze’de tutulan İsrailli mahkumların ailelerinin oluşturduğu Kayıp Forumu’na mensup rehineler ve aileler, Tel Aviv’deki İsrail ordu karargâhının önünde “Rehine Meydanı” olarak adlandırılan alanda toplandı. Yüzlerce İsrailli de ailelere destek olmak için bölgeye geldi.

Protestocular sık ​​sık “hemen” sloganları atarak İsrail hükümetine mahkumların Gazze’ye geri gönderilmesi için mümkün olan en kısa sürede bir mahkum değişim anlaşması yapması çağrısında bulundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking