Trump, adaylık yarışında rakibi Haley’i valilik yaptığı eyalette rahat yendi

0

Sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının hemen ardından Trump, rakibinin adını anmadan zafer konuşmasını yaptı.

REKLAM

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Cumhuriyetçi Parti’nin adayını belirleyecek bir ön seçimi daha kazandı. Trump kendi eyaletinde rakibi eski Güney Carolina valisi Nikki Haley’i kolaylıkla yendi.

ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti’nin adaylığı için ön seçimler devam ediyor. Adaylık yarışına katılan Nikki Haley’nin memleketi Güney Carolina’da Cumartesi günü ön seçimler yapıldı.

Diğer Cumhuriyetçi adayların çekilmesinin ardından iki adayın karşı karşıya geldiği seçimi eski Başkan Trump rahatlıkla kazandı. Edison Research’e göre oyların yüzde 99’unun sayıldığı eyalette oyların yüzde 59,8’ini Trump, yüzde 39,5’ini ise rakibi Haley aldı.

Haley, aldığı yüzde 40’lık desteğin küçük bir grup olmadığını ve Cumhuriyetçilerin alternatif bir aday istediğini söyledi.

Sandık çıkış anketlerinin açıklanmasının hemen ardından Trump, rakibinin adını anmadan zafer konuşmasını yaptı.

Altı yıldır valilik yaptığı eyalette kaybeden Haley, kaybetmesi halinde havlu atmayacağını ve 5 Mart Salı günü 15 eyalette düzenlenen “Süper Salı” olarak nitelendirilen ön seçimlere katılacağını söyledi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking