Trump’ın Colorado eyaletinde başkanlık yarışına girmesi mahkemece yasaklandı

0

İkinci dönem adaylığını Başkan Joe Biden’a kaptıran ve çok sayıda davaya maruz kalan Trump’ın Colorado’da yapılacak ön seçimlere katılması yasaklandı.

REKLAM

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın, Kongre baskınındaki rolü nedeniyle Colorado’da yapılacak Cumhuriyetçi adaylar için ön seçimlere katılamayacağı kararlaştırıldı.

Colorado Yüksek Mahkemesi, eski Başkan Trump’ın “isyan ve isyan” suçlarını işlediği gerekçesiyle seçimlere katılamayacağına hükmetti.

Başkan Joe Biden karşısında ikinci dönem adaylığını kaybeden ve birçok davaya maruz kalan Trump’ın, bu nedenle Colorado’da yapılacak ön seçimlere katılması yasaklandı.

Colorado Yüksek Mahkemesi, kararına gerekçe olarak Trump’ın kongre baskınındaki rolünü gösterdi.

Mahkeme, Trump’ın 6 Ocak 2021’de Kongre’ye düzenlediği baskın sırasındaki eylemlerinin “isyan ve isyan” suçlarına tekabül ettiğine ve bu suçların Anayasa’nın 14. maddesinin üçüncü fıkrasında tanımlanan duruma uygun olduğuna hükmetti. federal görevde bulunabilir.”

Mahkemenin 3-4 kararına göre, Colorado’da 5 Mart 2024’te Cumhuriyetçi adayların yarışacağı ön seçimlerde Trump’ın adı oy pusulalarında yer almayacak.

Trump karara itiraz edecek

Başkan adayı Trump’ın kampanya ekibi, Colorado Yüksek Mahkemesi’nin kararına “tamamen yanlış” diyerek itiraz edeceğini duyurdu.

Kampanya sözcüsü Steven Cheung, “ABD Yüksek Mahkemesine hızla itirazda bulunacağız ve ayrıca bu son derece antidemokratik kararın ertelenmesini isteyeceğiz” dedi. Dedi.

6 Ocak’ta Kongre’ye yapılan baskında neler yaşandı?

Eski Başkan Trump’ın Beyaz Saray yakınlarındaki bir mitingde 2020 başkanlık seçimlerinde Demokrat adayı Joe Biden’a karşı kaybının sahtekarlık sonucu olduğunu iddia eden hararetli bir konuşma yapmasının ardından, 6 Ocak 2021’de binlerce destekçisi Kongre Binası’na saldırdı. .

Protestocular camları kırdı ve polisle çatıştı. Olaylarda biri polis memuru olmak üzere 5 kişi hayatını kaybederken, 140’tan fazla polis memuru da yaralandı.

Kongre binası milyonlarca dolarlık hasara uğrarken, aralarında eski Başkan Yardımcısı Mike Pence’in de bulunduğu birçok Kongre üyesi ve personeli binayı terk etmek zorunda kaldı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking