Trump’ın damadı Kushner, Gazze halkını Negev çölüne gönderme tavsiyesinde bulundu

0
Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Trump’ın eski Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner, İsrail’in bölgeyi “temizlerken” sivilleri de uzaklaştırmasını önerdi. Kushner ayrıca Gazzelilerin Negev çölüne gönderilmesini de tavsiye etti.

REKLAM

Donald Trump’ın damadı ve eski Beyaz Saray danışmanı Jared Kushner, “Gazze’nin sahildeki mülklerinin potansiyel olarak çok değerli olduğunu” söyledi ve İsrail’in bölgeyi “temizlerken” sivilleri uzaklaştırmasını önerdi.

Kushner, 15 Şubat’ta verdiği bir röportajda, “İnsanlar geçim kaynaklarını iyileştirmeye odaklanırsa, Gazze’nin kıyı bölgesi çok değerli olabilir” dedi.

Röportaj bu ayın başlarında Harvard Üniversitesi Kennedy Hükümet Okulu’nun bir programı olan Orta Doğu Girişimi’nin YouTube kanalında yayınlandı ve ilk olarak Salı günü The Guardian tarafından bildirildi.

“Bu tünel ağına ve mühimmatlara yatırılan onca parayı düşünürseniz, bu para eğitime ya da inovasyona harcansaydı ne yapılabilirdi?” diyor Kushner.

Kushner şöyle devam etti: “Bu talihsizlik ama İsrail açısından bakıldığında, insanları oradan çıkarmak ve sonra da temizlemek için elimden gelen her şeyi yapardım. İsrail’in, insanların kaçmasını engelleyeceğine dair bir açıklama yaptığını düşünmüyorum.” Ben daha sonra gelirim.”

Salı günü X’te yaptığı açıklamada sözlerinin bağlam dışına çıkarıldığını söyleyen Kushner, konuşmanın tamamını yayınladı.

Kushner, “yorumlarının arkasında durduğunu ve Filistin halkının yaşamlarının ancak uluslararası toplum ve vatandaşların liderlerini sorumlu tutmaya başlamasıyla iyileşeceğine inandığını” söyledi.

Geçen ay verdiği röportajda Kushner, sivilleri Refah’tan çıkarmanın ve potansiyel olarak Mısır’a girmenin “doğru diplomasi ile” mümkün olabileceğini de öne sürdü.

Ayrıca İsrail’in güneyindeki Negev çölü için de bir plan sundu.

Kushner, “Negev’deki şeyleri yıkar ve insanları oraya taşımaya çalışırdım” dedi. “Bunun pek popüler bir şey olmadığını biliyorum ama bunun daha iyi bir seçenek olduğunu düşünüyorum, yani oraya gidip işi bitirebilirsiniz.” .”

Kushner, “İsrail’in sivilleri korumak için diğer birçok ülkeden çok daha fazlasını yaptığını düşünüyorum” diye devam etti.

Kushner, Trump yönetiminde Orta Doğu barış çabaları da dahil olmak üzere çok çeşitli konu ve politikalar üzerinde çalışmıştı.

Trump’ın 2024 başkanlık seçimini kazanması durumunda Beyaz Saray’a dönmekle ilgilenmediğini vurgulayan Kushner, geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada yatırım işine odaklanacağını ve ailesiyle birlikte Florida’da halkın gözünden uzakta yaşayacağını söylemişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking