UAD’nin kararı Filistin’de akan kanın dinmesi adına önemli ancak yetersiz

0

Adalet Bakanı Tunç, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) Güney Afrika'nın İsrail'e karşı talep ettiği yeni tedbirlere ilişkin kararına ilişkin açıklama yaptı.

Tunç, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Uluslararası Adalet Divanı'nın 7 Ekim'den bu yana Gazze ve Refah'ta soykırım uygulayan işgalci İsrail'in saldırılarını durdurarak insani yardımın önünü açma kararı önemli ama kan ve akıtın sona ermesi için yeterli değil. Filistin'de gözyaşları.

İsrail'i işgal edenlerin bir an önce Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarına uyması gerekiyor.

Son 8 ayda 36 bine yakın Filistinlinin ölümüne, 80 binden fazla Filistinlinin yaralanmasına neden olan barbar İsrail, savaşa ve insanlığa karşı suçlara son vermelidir.

“İsrailli yetkililer hak ettikleri cezayı bir an önce almalı.”

İsrail terör örgütü gibi davranmayı bırakmalı ve uluslararası hukuka saygı duymalı.

Demokrasiye ve insan haklarına inanan ülkeler ve uluslararası kuruluşların da İsrail'in kararlara saygı duymasını sağlamak için harekete geçmesi gerekiyor. İnsanlık vicdanı tarafından kınanan İsrailli yetkililerin bir an önce hak ettikleri cezaya çarptırılmaları gerekmektedir.

Türkiye olarak İsrail'in hain saldırıları sona erene ve İsrailli yetkililer cezalandırılana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.

Masum Filistinli kardeşlerimizi haklı davalarında desteklemeye, dünyanın her yerinde hukuku ve adaleti savunmaya devam edeceğiz.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş