Ukrayna ile Fransa arasında güvenlik anlaşması imzalanacak

0

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’in Fransa ile güvenlik anlaşması imzalayacağı açıklandı.

REKLAM

Elysée Sarayı’ndan yapılan açıklamada, iki liderin cephedeki durumu, Ukrayna’nın askeri, ekonomik ve insani ihtiyaçlarını ve ülkenin Fransa’nın tam desteklediği Avrupa Birliği’ne katılım çabalarına ilişkin müzakereleri de görüşeceği belirtildi. .

Anlaşmanın kapsamına ilişkin herhangi bir detay paylaşılmadı. Ancak askeri teçhizat temini, Ukrayna ordusunun eğitimi veya savunma sanayinin güçlendirilmesi gibi konuların gündemde kalacağı tahmin ediliyor.

Elysée, “Bu anlaşma, G7 ülkeleri tarafından Temmuz 2023’te Vilnius’ta yapılan NATO zirvesinde verilen taahhütlerin devamı niteliğindedir” dedi. dedi.

Zirvede G7 ülkeleri, Rusya’nın saldırganlığına karşı mücadele etmesine ve Moskova’yı caydırmasına yardımcı olmak için Ukrayna’ya “uzun vadeli” askeri destek sağlama sözü verdi.

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, bu yılın başlarında Fransa’nın, Ukrayna’nın yakın zamanda İngiltere ile imzaladığı 10 yıllık model anlaşmaya benzer bir ikili anlaşma üzerinde müzakere yaptığını söyledi.

İngiltere, Başbakan Rishi Sunak’ın 12 Ocak’taki Kiev ziyareti sırasında Ukrayna ile güvenlik anlaşması imzalayan ilk ülke oldu.

Ukrayna cumhurbaşkanının Fransa’dan sonraki ikinci durağı Almanya olacak. Zelenskiy, Cuma günü Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşecek.

Ertesi gün Münih Güvenlik Konferansı’na katılacak ve konferans kapsamında ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris, Çek Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Petr Pavel, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ve Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile ikili görüşmelerde bulunacak.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber