Ülke genelinde 2 milyon 667 bin 955 araç muayene edildi

0

Bakan Ali Yerlikaya, polis ve jandarma ekiplerinin geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği trafik kontrollerine ilişkin verileri sosyal medya hesabından paylaştı.

Bu kapsamda 2 milyon 667 bin 955 aracın muayene edildiğini belirten Yerlikaya, mevzuatın izin vermediği araçlara ışıklı veya akustik (yanıp sönen) sinyalli cihazlar takarak kullanan 265 sürücü hakkında işlem yapıldığı bilgisini verdi.

475 bin 427 sürücüye işlem yapıldı

Yerlikaya, 124 bin 336'sı hız ihlali yapan, 27 bin 263'ü periyodik kontrol yaptırmayan, 19 bin 161'i emniyet kemeri takmayan, 16 bin 742'si trafik cezası olmak üzere toplam 475 bin 427 sürücü hakkında tedbir alındığını bildirdi. Ehliyetsiz araç kullanan ve zorunlu mali sorumluluk sigortası olmayan 10 bin 188 kişi ise şöyle konuştu:

“2024-2025 eğitim-öğretim yılı başlamıştır. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın okullarına güvenli ve emniyetli bir şekilde ulaşabilmeleri için ülke genelinde polis ve jandarma birimlerimiz tarafından araç ve servis şoförlerine yönelik denetim faaliyetlerimiz yoğunlaştırılmıştır. Çocuklarımızın, destek personelimizin ve sürücülerimizin okul otobüslerinde emniyet kemeri takması yasal bir zorunluluktur.”

Paylaşımında trafik kontrol görüntülerine de yer veren İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Lütfen trafik kurallarına titizlikle uyalım ve okul otobüslerinde emniyet kemeri takmayı unutmayalım, çocuklarımızı da ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizi buluşturmak için vardır.” Sizi ayırmamak için sevdiklerinizle birlikte.” dedi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom