Ürdün: İsrail’in, UNRWA’yı “terör örgütü” ilan etme kararı uluslararası hukukun ihlalidir

0

UNRWA'nın terör örgütü ilanının geliştirilmesi yasa tasarısının İsrail Meclisi'nde ilk oylanmasından sonra Mısır Dışişleri Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı.

Açıklamada, “Bu karar, Ajansın katledilmesi, siyasi olarak tasfiye edilmesi, Filistinli mültecilerin vatanlarına geri dönüş ve tazminat hakları teyit eden sembolik anlamın hedef hazırlama çalışmasıydı.” denildi.

İSrail'in, Urwa'yı Hedef Alan İddiaları Ve uygulamalarıyla, onun filistin Halkına Insani Yardım Sunma Konusunda Oynadığı Merkezi Rolü Baypas Ettiği ve uluslararası hukuktan açıkça iohlal ektiği kayededildi.

Ajansın, basta Gazze olmak üzere faaliyet gösterdiği sistemin oynadığı rolün ehemmiyetine vurgu yapılan, uluslararası çapta, Ajansın insani görevinin yerine getirilmesi için bir siyasi ve maddi olarak de skleleme yapıldı.

İsrail'de, UNRWA'yı “terör örgütü” ilan eden, yoğun çabaları yasaklayan ve çalışanların kişisel iletişimsizliğini öngören yasa tasarısı, meclisteki ilk oylamadan geçmişti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber