Venedik Film Festivali sona erdi: Pedro Almodóvar'ın 'The Next Room' filmiyle Altın Aslan – Son Dakika Kültür ve Sanat Haberleri

0

Bu yıl 81'inci kez düzenlendi Venedik Uluslararası Film Festivali28 Ağustos'ta başlayan etkinlik bu akşam ödül töreniyle sona erdi. Festivalde başkanlığını Isabelle Huppert'ın yaptığı yarışma jürisi, Pedro Almodovaryöneten “Sonraki Oda” Filme Altın Aslan ödülünü verdi.

Pedro Almodóvar ödülü filmin başrol oyuncularına takdim etti Juliana Moore Ve Tilda SwintonBunu ona ithaf etti. Ödül töreninde konuşan Almodóvar, şunları söyledi: “Bu film onlara ait. Film yapımcıları olarak en büyük ayrıcalıklarımızdan biri, kamera karşısında gerçekleşen bir mucizeye ilk tanık olanların biz olmamızdır. “Ve bu iki kadın günlerce o mucizeyi yarattı” dedi.

Almodóvar, son filminin ölmekte olan bir kadın ve son günlerini onunla paylaşmaya karar veren bir kişiyi konu aldığını söyledi. “Ölümcül hasta bir hastaya eşlik etmek ve onun yanında nasıl bulunacağını bilmek, sahip olduğumuz en değerli becerilerden biridir. Bu dünyaya temiz ve onurlu bir şekilde veda etmek siyasi değil insani bir temel haktır. Bunun Tanrı'yı ​​yaşamın tek kaynağı olarak gören tüm inanışlara aykırı olduğunu biliyorum. Karar vericilerden de bireysel kararlara saygı duymalarını ve müdahale etmemelerini rica ediyorum. İnsanlar yaşamakta ve hayat dayanılmaz hale geldiğinde ölmekte özgür olmalıdırlar.” dedi.

Sanata ve özel hayatına ilişkin duygularını paylaşan Almodóvar, son 44 yılını verimli bir şekilde geçirdiğini ve iyimser olmaya çalıştığını ancak bunun giderek zorlaştığını söyledi. “Aşırı sağ ve vahşi neoliberalizm bir araya gelirse başımıza gelebilecek en kötü şey olur. Ve şu anda ne yazık ki el ele gidiyorlar. Böylesi bir kıyamet dünyasında, biz mutlu olmasak bile, başkalarını mutlu edebildiğimiz, hayatın bize sunduklarını gönül rahatlığıyla deneyimleyebildiğimiz anlar vardır. Her birimiz çevremizi iyileştirmeye çalışıyoruz. Böylece bu kıyametten en az hasarla çıkmayı başaracağız.” dedi.

Festivalde en iyi yönetmen ödülü Amerikalı yönetmen “Gümüş Aslan”a verildi. Brady'nin Corbett'iAcımasızFransız aktör Vincent Lindon, “The Quiet Son” filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü (Coppa Volpi), Nicole Kidman ise “Babygirl” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'nü (Coppa Volpi) aldı. Ayrıca başrol oyuncusu. Yarışma kategorisinde en iyi senaryo ödülü ise “Ainda Estou Aqui (Hâlâ Burdayım)” filminin senaristleri Murilo Hauser ve Heitor Lorega'ya verildi.

GAZZE TEPKİSİ

Ödül gecesinde pek çok kişi, İsrail'in neredeyse bir yıldır Gazze'ye yönelik saldırılarını şiddetle kınadı. Festivalde “Geleceğin Aslanı” ödülünü kazanan “Familiar Touch” filminin Yahudi yönetmeni Sarah Friedland, ödülünü Gazze'nin işgali nedeniyle Filistinlilere adadığını söyledi. Friedland ödül konuşmasında, “İsrail'in Gazze'deki soykırımının 336. gününde ve işgalin 76. yıl dönümünde bu ödülü kabul ediyorum.” Konuşması salondan büyük alkış aldı.

Bu arada 82. Venedik Uluslararası Film Festivali'nin 27 Ağustos – 6 Eylül 2025 tarihleri ​​arasında gerçekleştirileceği açıklandı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom