Yasa, ikimize de acı çektiriyor

0

Teksas’ta Kate Cox adında bir kadın yakın zamanda doğmamış çocuğunu kaybetti. “trizomi18” adı verilen genetik bir anormallik açısından yüksek risk altında olduğunu öğrendi.

Mahkeme belgelerine göre doktorlar Cox’a bebeğinin muhtemelen ölü doğacağını veya en fazla bir hafta hayatta kalacağını söyledi.

Belgeler, daha önce iki kez sezaryen geçirdiği için hamileliğe devam etmesi durumunda üçüncü bir sezaryen yaptırmak zorunda kalacağını ve bunun da daha fazla çocuk sahibi olma yeteneğini tehlikeye atabileceğini belirtiyor.

31 yaşındaki iki çocuk annesi kadın, doktorun kürtaj yapmasına izin veren geçici uzaklaştırma kararı talebiyle dava açtı.

Bu davanın, Yüksek Mahkeme’nin kürtajı ülke çapında yasallaştıran 1973 Roe v Wade kararını bozmasından bu yana bir kadının kürtaja izin veren bir mahkeme kararı için başvurduğu ilk dava olduğuna inanılıyor.

Cox, mahkeme “hızlı” bir karar istemek, “Sorun bebeğime veda etmek zorunda olup olmayacağım değil, ne zaman veda edeceğim. Kendim ve bebeğim için en iyisini yapmaya çalışıyorum ama Teksas eyaleti ikimize de acı çektiriyor.” Dedi.

Teksas, hamileliğin neredeyse tüm aşamalarında kürtajı yasaklayan 13 eyaletten biri. Devlet kürtaj için istisnalara izin vermesine rağmen, doktorlar ve kadınlar bu yıl mahkemede eyalet yasalarının kısıtlayıcı ve muğlak bir dille dolu olduğunu ve doktorların olası cezai suçlamalarla karşı karşıya kalma korkusuyla kürtaj yapmaktan çekindiklerini savundu.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking