Yüreğimiz yanıyor! Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 6 askerin kimliği belli oldu

0

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Kuzey Irak’ın Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 askerin şehit olduğunu, 1 askerin de yaralandığını bildirdi. Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şehit olan 6 askerin kimliğini açıkladı.

Bakan Güler’in yayımladığı taziye mesajında “23 Aralık 2023 tarihinde kahraman yoldaşlarımız şehit olmuştur. Kahraman şehitlerimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensuplarımız adına Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum.” Söylendi.

Şehit askerlerin kimlikleri şöyle:

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Abdulkadir İyem

Şehit Piyade Uzman Çavuş: Ahmet Arslan

Şehit Piyada Sözleşmeli Er: Semih Yılmaz

Piyade şehit sözleşmeli asker Cebrail Dündar

Asker Kemal Aslan’ın kiraladığı şehit piyade

Er Enis Budak’ın kiraladığı şehit piyadeler

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ ABDULKADİR İYEM ŞEHİT OLDU

Çatışmada piyade uzman çavuş şehit oldu Abdülkadir İyemŞehadet haberi Gaziantep’teki ailesine verildi. Yetkililer acı haberi, Şehit İyem’in merkez Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüpsultan Mahallesi’nde yaşayan annesi Ayişe ve babası Mehmet İyem’e (25) verdi. Şehidin 8 kardeşten biri olduğu ve bekar olduğu öğrenildi. Şehit İyem’in naaşının Gaziantep’te defnedileceği açıklandı.

PİYADE UZMAN ÇAVUŞ AHMET ARSLAN ŞEHİT OLDU

Çatışmada piyade uzman çavuş şehit oldu Ahmet ArslanYozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan (25) kişinin şehadet haberi ailesine bildirildi. Sorgun Kaymakamı İhsan Emre Aydın, Belediye Başkanı Mustafa Erkut Ekinci ve jandarma görevlileri, evli ve bir çocuk babası olan Arslan’ın Agahefendi İlçesi’ndeki ailesinin evine giderek baba Sedat ve anne Esengül Arslan’a şehadet haberini verdi. Arslan ailesinin yakınları ve mahalle sakinlerinin toplandığı cadde girişine ve şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan da şehidin evini ziyaret ederek ailesine başsağlığı diledi.

SEMİH YILMAZ PİYADE’NİN ÖZEL SÖZLEŞMESİ ŞEHİT OLDU

22 yaşındaki sözleşmeli piyade eri, çatışmada şehit Semih YılmazAilesine şehadet haberi verildi. Yetkililer acı haberi Akkent ilçesinde yaşayan şehit Yılmaz’ın babası Ramazan Yılmaz’a verdi. Haberin ardından şehidin evinin bulunduğu apartmana Türk bayrağı asıldı. Şehit Aslan’ın naaşının memleketi Kırıkkale’de defnedileceği öğrenildi.

ÖZEL PİYADE SÖZLEŞMESİ CEBRAİL DÜNDAR ŞEHİT OLDU

Çatışmada sözleşmeli piyade eri şehit oldu Cebrail DündarBabasının acı haberi Mardin’deki babasının evine ulaştı. Şehidin acı haberi Mardin’in Kızıltepe İlçesi Arıklı Kırsal Mahallesi Boyunlu mezrasındaki baba evine ulaştı. Baba evinde Türk bayrağı asılıyken acı haberin şehidin Malatya’da yaşayan eşine ulaştığı öğrenildi. Şehidin naaşının Mardin’de defnedileceği öğrenildi.

ÖZEL PİYADE MÜTEAHHİTİ KEMAL ASLAN ŞEHİT EDİLDİ

Çatışmada sözleşmeli piyade eri şehit oldu Kemal Aslan(22)’nin şehadet haberi ailesine bildirildi. Yetkililer acı haberi, Şehit Aslan’ın Güneykent ilçesinde yaşayan ve Elazığ’a kayıtlı annesi Yeter ve babası Mehmet Aslan’a verdi. Şehit ailesinin yaşadığı binaya Türk bayrağı asılırken Baba Mehmet Aslan, sosyal medya hesaplarından şunları paylaştı: “Oğlum şehit oldu, ne kadar mutluyum.” Şehit Aslan’ın naaşının memleketi Elazığ’da defnedileceği öğrenildi.

ÖZEL SÖZLEŞME PİYADE ENİS BUDAK ŞEHİT OLDU

Çatışmada sözleşmeli piyade eri şehit oldu Enis Boy’(22)’nin Manisa’daki ailesine şehadet haberi verildi. Yunusemre Kaymakamı Atilla Kantay ve beraberindekiler, Atatürk Mahallesi’nde yaşayan Budak’ın babası İkram Budak’a şehadet haberini verdi. Haberi öğrenen aile bireyleri büyük üzüntü yaşarken, ziyarette sağlık personeli de hazır bulundu. Şehidin aile evinin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit haberini duyan yakınları ve komşuları, taziye dilemek için ailenin evine gitti. Askerliğini tamamladıktan sonra er olarak göreve başlayan şehit Enes Budak’ın bekar ve 6 erkek kardeşi olduğu, annesi İkram Budak’ın ise 2 yıl önce hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom