Pek bilinmeyen mantarlardan biri adeta çöreğe benziyor…
Porçini mantarı, Türkiye’de özellikle Karadeniz Bölgesi olmak üzere, bol yağış alan bölgelerde yaygın olarak bulunur. Meşe, çam ve kayın gibi ağaçların etrafında ve altında yetişir. Bu bölgelerdeki ormanlık alanlar ve nemli topraklar, porçini mantarının yetişmesi için uygun ortam sağlar. Porçini mantarı genellikle haziran ile kasım ayları arasında toplanır.
Porçini mantarı, doğal ve yenilebilen bir mantar türüdür ve genellikle mutfaklarda lezzetli yemeklerin hazırlanmasında kullanılır. Ancak, sadece lezzetiyle değil çöreğe benzeyen görüntüsüyle de biliniyor. İşte porçini mantarını tüketmeden önce bilmeniz gerekenler…
Porçini mantarını tüketirken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar şunlar olabilir:
Taze porçini mantarı kullanırken iyice temzilenerek üzerindeki toprak kalıntılarından kurtulmak gerekli. Kuru porçini mantarı kullanılacaksa, önceden suda bekletip şişmeleri sağlanmalı.
Porçini mantarı, yemeklere karakteristik bir aroma katar. Tadı yoğun ve odunsu olduğundan, yemeklere lezzetli bir dokunuş ekler. Ayrıca, sağlıklı yemeklerin lezzetini artırmak için kullanılabilir.
KULLANMADAN ÖNCE DİKKAT!
Doğadan porçini mantarı toplarken, emin olunamayan mantarları tüketmekten kaçınılmalı. Mantarlar arasında zehirli olanlar da bulunabilir…