BM: Gazze’de yarım milyon insan “felaket düzeyinde” açlıkla karşı karşıya

0

BM'nin resmi X hesabında yayınlanan paylaşımda, İsrail saldırıları altında Gazze'de yaşanan gıda krizine dikkat çekildi.

Gönderide yaklaşık yarım milyon Gazzelinin “felaket” bir açlıkla karşı karşıya olduğu belirtiliyor ve ailelerin gıdaya sınırlı erişim nedeniyle çoğu zaman ihtiyaç duydukları gıda yardımını alamadıkları vurgulanıyor.

Gönderide, Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı'nın (WFP) sahada faaliyetlerini sürdürdüğü belirtiliyor ve Gazze'de gıda ve yardıma daha güvenilir erişim ihtiyacının altı çiziliyor.

Ayrıca BM gönderisinin altında Gazze'deki gıda krizine ilişkin bilgi veren bir video da paylaşıldı.

BM videosunda, Gazze halkının sekiz ayı aşkın süredir açlık ve korkudan bitkin düştüğü, saldırılar nedeniyle sürekli hareket etmek zorunda kaldığı belirtiliyor.

Videoda ayrıca sağlık sisteminin çökmesi, kabul merkezlerinin yeterli olmaması ve çeşitli kısıtlamaların insanların hayatını zorlaştırdığı ve sahadaki insani yardım operasyonlarını engellediği belirtiliyor.

Bölgedeki tedarik zincirinden sorumlu WFP yetkilisi Amjad Ayesh, videoda WFP'nin tüm zorluklara rağmen kara, hava ve deniz yoluyla Gazze'ye 120.000 tondan fazla gıda ulaştırmayı başardığını söyledi.

WFP'nin Gazze'deki aşevi sayısını 5'ten 100'e çıkardığını söyleyen yetkililer, ortak kuruluşlarla birlikte Gazze halkına yemek hazırladıklarını söyledi.

Videoda, tüm bu yardımların 2 milyon Gazzeli'nin ihtiyacını karşılayamayacağı vurgulanıyor ve ateşkes ve insani yardım çağrısı yapılıyor.

İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 38 bin 345 Filistinliyi öldürdü, hedefi ne olursa olsun 88 bin 295 kişiyi yaraladı.

Enkaz altında hâlâ binlerce kişinin öldüğü söylenirken sivil altyapı da tahrip ediliyor, insanların sığındığı hastaneler ve eğitim kurumları hedef alınıyor.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom