Kırşehir’de gençler geleneksel sporları Etnospor Etkinlik Tırı’nda deneyimledi

0

Katılımcılar, Kırşehir Cacabey Meydanı’nda kurulan Ethnospor Aktivite Tırı’nda okçuluk, okçuluk, masa oyunları, kale oyunları, mas güreşi, çömlek oyunları, topaç oyunları ve sanal gerçeklik oyunları gibi aktiviteleri deneyimlediler.

Etkinlik yöneticisi Numan Rıdvan Parto, çocuklara ve gençlere okçuluk, okçuluk, masa oyunları, maskeli güreş ve VR oyunları gibi birçok sporu öğrettiklerini söyledi.

Yaklaşık 2 aydır deprem bölgesinde hizmette olan TIR’ın diğer illere de gitmeye başladığını belirten Parto, şunları kaydetti: “Çocuklara ve gençlere daha önce yaşamadıkları oyunları oynamalarını amaçlıyoruz. Kırşehir’deyiz.Yarın Aksaray ve Karaman başta olmak üzere illerimizi gezmeye devam ediyoruz.Amacımız geleneksel sporlarımızı daha önce hiç tatmamış olmanız.” çocuklarımız yaşasın, deneyimlesin” diye konuştu.

Geleneksel oyunları deneyimleyen İbrahim Küçük, toplu güreş ve tır okçuluğunu da deneyimlediğine işaret ederek, “Geleneksel sporlarımızı kaçırmamak çok güzel bir deneyimdi. Bu tür organizasyonlar için Federasyona teşekkür ediyoruz. Herkese tavsiye ederim. ki geleneksel oyun ve sporlar yok olmasın ve devam etsin” dedi.

Ömer Eren Güneş ise geleneksel oyunları çok sevdiğini belirterek herkesi deneyip öğrenmeye davet etti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber
meritking casibom giriş