Kolombiyalı ünlü şarkıcı Shakira’nın doğduğu kentte dev bronz heykeli dikildi

0

Dans gösterileri ve sahne performanslarıyla müzik dünyasında adından söz ettiren Lübnan asıllı Kolombiyalı şarkıcı, söz yazarı, dansçı ve oyuncu Shakira’nın 6 metre uzunluğundaki bronz heykeli, evi Barranquilla’da dikildi. şehir.

REKLAM

Dünyaca ünlü pop yıldızı Shakira, memleketi Kolombiya’nın Barranquilla kentine dikilen dev bronz heykelle ölümsüzleştirildi.

Çevik dansları ve besteleri dünyanın en çok dinlenen sanatçıları arasında yer alan Grammy ve Latin Grammy ödüllü müzik divası, 1977 yılında Barranquilla’da doğdu.

İspanyol bir anne ve Lübnan kökenli bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelen ve asıl adı Shakira Isabel Mebarak Ripoll olan Shakira, “Latin müziğinin kraliçesi” olarak tanımlanıyor.

Barranquilla’dan geçen Magdalena Nehri’nin kıyısında inşa edilen altı metre yüksekliğindeki devasa bronz heykel, sanatçıyı ünlü oryantal dans kıyafetlerinden birini giymiş, kalçaları sağa doğru sallanmış ve kolları zarif bir şekilde gökyüzüne doğru kaldırılmış halde tasvir ediyor.

Heykelin altındaki tabelada şunlar yazıyor: “2 Şubat 1977’de Barranquilla ve dünya, beste yapan bir kalbin, yalan söylemeyen kalçaların, kitleleri harekete geçiren bir sesin ve iyilik için yürüyen bir çift çıplak ayağın doğuşuna tanık oldu. çocukların ve insanlığın.” ifadelerine yer veriliyor.

Heykelin açılışı, Shakira’nın ailesi ve Belediye Başkanı Jaime Pumarejo’nun katıldığı küçük bir törenle yapıldı.

Shakira, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda heykeltıraş Yino Márquez’e ve Barranquilla Sanat Akademisi öğrencilerine teşekkür etti.

Ayrıca heykeli Barranquilla vatandaşlarının “olağanüstü yeteneklerinin” kanıtı olarak nitelendirdi.

Kolombiyalı pop yıldızı bu yılın başlarında üç Latin Grammy Ödülü kazandı ve Ocak ayında eski ortağı hakkında YouTube rekorları kıran ateşli bir rap şarkısı yayınladığında manşetlere çıktı.

Bu yıl İspanya’daki bir “vergi kaçakçılığı” davasında 7,5 milyon dolar para cezası ödeyerek meseleyi yeniden çözdü ve yakın zamanda iki çocuğuyla birlikte Miami’ye taşındı.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking