Kuzey Kore’deki yerel seçimden yüzde 1’den az muhalif oy çıktı

0

Kuzey Kore’de dört yılda bir yapılan yerel seçimlerde oyların yüzde 1’den azı il ve belediye meclislerindeki muhalefet adaylarına gitti.

REKLAM

Kuzey Kore’de Pazar günü yapılan yerel seçimlerin resmi sonuçları açıklandı. Ülkenin devlet medyası (KCNA), il ve belediye meclislerinde oyların sırasıyla yüzde 0,09 ve yüzde 0,13’ünün muhalefet adaylarına verildiğini söyledi.

Analistler, muhalefet oylarından “nadiren” söz edilmesini, yönetimin toplumun normal bir imajını tasvir etme girişimi olarak değerlendirdi.

Her dört yılda bir yapılan son bölgesel seçimler, Kuzey Kore’nin ağustos ayında seçim yasasını birden fazla adaya izin verecek şekilde değiştirmesinden bu yana ilk seçim oldu.

Devlet medyası tarafından yayınlanan bir fotoğrafta, Kim Jong Un’un, biri onay için yeşil, diğeri muhalefet için kırmızı renkli olan iki kutunun önünde dururken oy kullandığı görüldü.

Güney Kore’nin Kuzey ile ilişkileri yöneten Birleşme Bakanlığı’ndan bir yetkili, seçimin, Kuzey Kore’nin 1960’lardan bu yana ilk kez yerel seçimlerde muhalefet oylarını kullandığını söyledi.

Katılım yüzde 99’un üzerinde.

Dünyanın en sıkı kontrol edilen toplumlarından birine sahip olan Kuzey Kore’de KCNA, “Oylamaya katılan seçmenlerin %99,91’i il halk kongresi adaylarına oy verdi; %99,87’si belediye ve ilçe adaylarına oy verdi” seçimler.” halk toplantıları.”

Kuzey Kore’nin parlamentosu ve bölgesel konseyleri iktidardaki İşçi Partisi için bir mühür görevi görüyor. Ülkede seçimlere katılım genel olarak %99’un üzerindedir.

Kanadalı düşünce kuruluşu Asia Pacific Foundation’ın raporunda, seçim sistemine ilişkin “özellikle Güney Kore ve ABD ile karşılaştırıldığında daha demokratik bir toplum tasvirinin, rejimin dünya sahnesindeki meşruiyetini ve gerçekliğini güçlendirmeyi amaçladığı” belirtiliyor. ülke.

Dört yıl önce yüzde 99,98 olan seçmene katılım oranı hafif bir düşüşle yüzde 99,63’e geriledi. Analistler, bunun, oy vermenin zorunlu olduğu bir ülkede devlet kontrolündeki küçük bir zayıflamaya işaret edebileceğini belirtti.

Cevap bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul etmek Mesajları Oku

Antalya Haber Sunucu
meritking